Zeiljacht Comanche wint Sydney Hobart Race (nu wel zonder controverse)

  Voor de 3e keer in 75 edities heeft het Amerikaanse zeiljacht Comanche de Sydney Hobart Race gewonnen, een van de meest mythische zeilraces ter wereld. Comanche haalde het na een tweestrijd met InfoTrack, maar bleef een eind van zijn eigen recordtijd.

  2 jaar geleden kreeg Comanche na heel wat controverse de zege toegekend, omdat concurrent en nummer 1 Wild Oats XI bestraft werd voor een incident tussen beide zeilschepen. Comanche zette dat jaar met 1 dag, 9 uur en 15 minuten ook een nieuwe recordtijd neer. Eerder had Comanche ook al gewonnen in 2015.

   

  Aan de toptijd van 2017 geraakte het Amerikaanse jacht deze keer niet, maar de overwinning was deze keer wel ongecontesteerd. 1 dag, 18 uur en 30 minuten had de crew nodig om de 628 zeemijlen tussen Sydney en Hobart af te leggen.

   

  Comanche kreeg het meeste weerwerk van InfoTrack, dat in de vroege ochtend zijn achterstand terugbracht van 20 naar 7 zeemijlen. Maar uiteindelijk kwam de superieure snelheid van de Amerikaanse boot toch weer bovendrijven. Een moment van letterlijke windstilte kon in de finale geen roet meer in het eten gooien.

  VIDEO: Sydney - Hobart in Het journaal