Nieuw (en ernstig) op de Kerstjumping in Mechelen: stokpaardrijden

  0 / 0

  Op de Kerstjumping in Mechelen wordt er niet alleen meer met een paard over de balken gesprongen. Nieuw dit jaar is het Vlaamse kampioenschap stokpaardrijden. Ja, u vergist zich niet: met een pluchen stokpaard tussen de benen een parcours afleggen. 

  In de Nekkerhal in Mechelen was het een hele dag over de koppen lopen voor oa. de kidsday. Maar een discipline die ook de nodige aandacht kreeg, was het stokpaardrijden. Tijdens deze editie van de Kerstjumping werd er zelfs een kampioenschap voor georganiseerd. 

  De sport wordt nu niet echt ernstig genomen, iets wat in andere landen wel het geval is. 

  Lora Mattheus

  Wat heb je nodig? Heel simpel: een stok met een pluchen paardenkop. Die steek je tussen je benen en dan leg je al galopperend een jumpingparcours af.  

   

  Organisator Saskia Willems: "Ik vond het in eerste instantie ook lachwekkend. Maar het leeft wel. De kinderen en de ouders zijn ermee bezig. Het is een familiegebeuren." 

   

  Tine is in elk geval overtuigd. Zij doet mee aan dit Vlaamse kampioenschap: "Ik probeer al mijn paarden een keer per week te berijden. Dan spreek ik af met vriendinnen op een veldje om er parcourtjes te gaan springen."

   

  Lora Mattheus: "De sport wordt nu niet echt ernstig genomen, iets wat in andere landen wel het geval is. Ik hoop dat dit verandert."

  Op de kidsday was er ook een ponyrace: