Daan Soete houdt sleutelbeenbreuk over aan harde smak in Zolder

  Daan Soete.

  Daan Soete, de pechvogel van de dag.

  Veldrijder Daan Soete gaat vanavond nog onder het mes voor een sleutelbeenbreuk. Die blessure liep hij vandaag op na een zware val in Zolder.

  Tijdens de Wereldbekercross kwam Daan Soete (Pauwels Sauzen-Bingoal) vandaag ten val in het begin van de 4e ronde. Lars van der Haar was uit balans geraakt, toen hij het achterwiel van Quinten Hermans raakte. Soete smakte daarbij hard tegen de grond en staakte de strijd.

   

  De onfortuinlijke veldrijder werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis van Herentals. Het verdict is zwaar. "Daan liep een sleutelbeenbreuk op", meldt zijn team. "Hij wordt vanavond nog geopereerd."

   

  Hoe lang de 25-jarige Soete out zal zijn, is nog niet bekend.  

  De val van Daan Soete