Veldritwereld over comeback Van Aert: "Hij zal meteen in de top 5 eindigen"

  "Comeback kid" Wout van Aert.

  Wout van Aert maakt vandaag in Loenhout zijn langverwachte terugkeer in het veld. "Hij zal ons verrassen", zegt Quinten Hermans. "Zijn comeback is enkel maar positief", vertelt Mathieu van der Poel.

  • Mathieu van der Poel: "Het is een heel goede zaak voor de sport dat Wout er weer bij is. Zijn comeback is enkel maar positief. Ik denk dat hij vandaag wel in de top 5 zal eindigen."
  • Quinten Hermans: "Ik ken Wout heel goed. Hij zal niet zomaar het veld induiken om het peloton te vullen. Wout zal zich volledig geven. Zijn startpositie is nog niet eens zo slecht, we zullen verrast zijn. De veldritwereld wil Wout graag terug. Hij is altijd een smaakmaker."
  • Laurens Sweeck: "Ik vind het mooi dat Wout weer van de partij is. In het verleden reden we tegen een ex-wereldkampioen, nu zullen we rijden tegen een ritwinnaar uit de Tour. Dat is heel mooi voor de cross."
  • Toon Aerts: "Het zijn heel mooie weken voor het veldrijden. In Zonhoven kregen we een spannende cross, toen Mathieu er niet was. Daarna werd Mathieu geklopte in Ronse. Vorige week in Namen kregen we een mooie strijd en was er wat heisa over mijn ribben. Vandaag keert Wout terug en binnenkort komt er een spannend BK aan."

  Sweeck: "We rijden vanaf nu tegen een ritwinnaar uit de Tour."

  Herygers: "Top 10 zou me niet verbazen"

  • Bondscoach Sven Vanthourenhout: "Wouts comeback is heel positief, zowel voor de crossfans als voor de organisatoren. Wie een beetje crosskenner is en Wout van Aert kent, weet dat de top 10 vandaag binnen zijn mogelijkheden ligt. Hij is een renner met een gigantische motor. Als Wout 85 à 90 procent is, trapt hij nog altijd wattages waarvan ik vroeger maar kon dromen. Wout is een natuurtalent dat zich onmiddellijk tussen de jongens zal plaatsen."
  • Paul Herygers: "Ik zeg al een tijdje dat Wout redelijk in orde zal zijn. Niet om helemaal voorin mee te strijden. Maar het zou me niet verbazen dat hij plots de top 10 binnenduikt. Dat zou beter dan verwacht zijn."
  • Michel Wuyts: "Ik denk dat het nog altijd het verstandigste is om geen plaats te plakken bij zijn comeback. We moeten Wout van Aert de kans geven om in alle rust af te tasten hoe het nu echt zit. Tot het uiterste gaan op training en hetzelfde doen in een wedstrijd, is nog altijd een heel groot verschil. Ik wens hem in elk geval heel veel succes toe."