Klopp niet verrast door seizoen van Leicester: "Hield er vanaf dag 1 rekening mee"

  Op Boxing Day staat in Engeland de topper tussen Leicester City en Liverpool op het programma, de nummer 2 tegen de nummer 1. Liverpool is na het WK voor clubs weer op volle sterkte, maar Klopp neemt Leicester zeer serieus. "Ze spelen niet Europees, maar hebben er wel de kwaliteit voor."

  Niet Manchester City, maar wel Leicester is op dit moment de grootste uitdager voor Liverpool. Is Klopp verrast door de prestaties van de huidige nummer 2? "Neen, helemaal niet. Die ploeg speelt niet Europees, dus ze hebben veel meer rust, maar de spelers hebben wel de kwaliteiten om Europees te spelen."

   

  "Mensen lijken nog steeds verrast, ik niet. Ik hield er al vanaf dag 1 rekening met Leicester. Ze verdienen de 2e plaats. De wil is er, de voetballers zijn er, en met Brendan Rodgers ook een heel goeie trainer. En dan is er ook nog Jamie Vardy. Hij is bij de top 3 van spitsen sinds ik in de Premier League werk. Hij blijft maar scoren."

   

  "Hoe we hem zullen afstoppen? We zullen proberen. Hij is heel gevaarlijk en flirt met de buitenspellijn, maar we zullen proberen de passes naar hem eruit te halen."

   

  Als Liverpool wint, pakt het een voorsprong van 13 punten op Leicester. Is de titel dan binnen? "Het is nooit voorbij, dat weten wij. We zullen niet rusten tot de titel echt binnen is. We houden de deur hier gesloten voor wat de mensen zeggen. We denken niet aan de titel en geven gewoon elke wedstrijd 100 procent."

  Rodgers: "Wees zo luid en zo trots als je kan"

  Leicester ontvangt Liverpool in het eigen King Power-stadion en daar wil trainer Brendan Rodgers voordeel uit halen. "We zullen zo hard vechten als we kunnen op het veld, maar we hebben die samenwerking met het publiek broodnodig. De energie van de supporters kan het verschil maken. Wees zo luid en zo trots als je kan."

   

  In de heenmatch in Liverpool verloor Leicester na een late penalty voor de thuisploeg. "We speelden daar een heel goeie partij. We hadden minstens een gelijkspel verdiend. We zullen stevig moeten verdedigen, maar vooral ook onze kansen afmaken."