meest recent

Ref fluit 4 "denkbeeldige" penalty's en wordt levenslang geschorst

wo 25 december 2019 17:26

Hicham Tiazi zal nooit meer een voetbalwedstrijd leiden. De scheidsrechter ging zó zwaar (en verdacht) in de fout in een wedstrijd uit de Marokkaanse eerste klasse, dat de bond hem voor het leven schorste.

Op 21 december floot Hicham Tiazi de wedstrijd tussen Olympique Khouribga en Athletic Youssoufia Berrechid. De bezoekers kwamen na 11 minuten op voorsprong door een dubieuze penalty, na een overduidelijke schwalbe.

Maar Tiazi kon niet van partijdigheid beschuldigd worden, want in de eerste helft gaf hij ook nog eens 2 penalty's aan de thuisploeg, beide met een grote kerststrik eromheen.

In de tweede helft mocht Hajhouj zijn hattrick aan strafschoppen volmaken, waarna Khouribga ook nog een gewoon doelpunt maakte om de eindstand op 4-1 te brengen.

De blunders of bewuste misleiding van de scheidsrechter waren zó flagrant dat de Marokkaanse voetbalbond amper 2 dagen later besliste om Tiazi nooit meer een wedstrijd te laten fluiten.