Wauw! Zuid-Afrikaanse profrenner maakt dolle trainingstocht van 500 km

  Willie Smit voerde zijn huzarenstukje op ten zuidoosten van Pretoria (Zuid-Afrika).

  Willie Smit voerde zijn huzarenstukje op ten zuidoosten van Pretoria (Zuid-Afrika).

  Met het nieuwe seizoen in zicht malen de renners dezer dagen een hoop trainingskilometers. Maar de Zuid-Afrikaan Willie Smit liet zijn benen afgelopen weekend wel heel lang ronddraaien. Zaterdag deed hij een training van liefst 500 kilometer.

  Mathieu van der Poel en Jonas Rickaert namen hun volgers 2 weken geleden nog in de maling, toen ze lieten uitschijnen dat ze 10 uur aan een stuk getraind hadden op stage in Benicassim.

   

  Enkele dagen later deelde Team Ineos op sociale media dat hun renners een tocht van 309 kilometer gemaakt hadden op Mallorca.

   

  Heel wat spierballengerol, maar Willie Smit krijgt toch wel de prijs voor de grootste strijder. De Zuid-Afrikaan pijnigde zijn benen zaterdag meer dan 16 uur lang. Goed voor een trainingstocht van 500 kilometer en 4.694 hoogtemeters in eigen land. En dat met een gemiddelde van 30 km/u.

   

  "Mijn basistraining zit erop", schreef Smit op Strava. "Ik ben klaar om te beginnen aan het specifieke werk."

  Wie is Willie Smit?

  Dat Willie Smit marathontrainingen aankan, hoeft niet te verbazen. De 26-jarige Zuid-Afrikaan is vaak een klant om mee te springen in de vroege vlucht.

   

  De afgelopen 2 jaar verdedigde Smit de kleuren van Katjoesja. Volgend seizoen draagt hij het shirt van Burgos-BH, een Spaans ProcContinentaal team.

  De Zuid-Afrikaan, die over 5 dagen 27 wordt, telt 1 profzege: het Afrikaans kampioenschap op de weg in 2017. Afgelopen seizoen reed hij met de Vuelta zijn eerste grote ronde uit.