KV Mechelen geeft fan 17 maanden stadionverbod na racisme-incident

  Ilaimaharitra kreeg geel nadat hij de racistische opmerkingen aangekaart had bij de assistent-scheidsrechter.

  Ilaimaharitra kreeg geel nadat hij de racistische opmerkingen aangekaart had bij de assistent-scheidsrechter.

  KV Mechelen weert de fan die zich schuldig maakte aan racisme tegenover Charleroi-speler Marco Ilaimaharitra voor 17 maanden uit zijn stadion. "Racisme heeft geen plaats in onze familieclub", zegt Gert Van Dyck, voorzitter van het Malinwa-supportersorgaan.

  Tijdens KV Mechelen-Charleroi (2-2) kreeg Marco Ilaimaharitra racistische opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd van een KVM-fan. Maar toen hij dat aankaartte bij de assistent-scheidsrechter, kreeg de middenvelder een gele kaart wegens protest.

   

  Mechelen veroordeelde het racistische gedrag van de fan na de feiten scherp. De politie Mechelen-Willebroek startte een onderzoek op en wist de supporter te identificeren.

   

  Na onderzoek legde de rechtbank de man met onmiddellijke ingang een stadionverbod van 3 maanden op. Hij riskeert ook nog 1 jaar cel voor het aanzetten tot haat en discriminatie.

   

  KVM legt de fan nu zelf een stadionverbod van 17 maanden op. Gert Van Dyck, voorzitter van het Malinwa-supportersorgaan, juicht de beslissing toe.

   

  "De persoon in kwestie is herkend door de speler van Charleroi en door andere getuigen", zegt Van Dyck. "Racisme heeft geen plaats in onze familieclub. Nu niet en nooit niet.”