Ex-coach van Genk wordt assistent van Arteta bij Arsenal

  Albert Stuivenberg stond al op het trainingsveld bij Arsenal.

  Albert Stuivenberg is aangesteld als assistent van kersvers Arsenal-coach Mikel Arteta. De 49-jarige Nederlander was van december 2016 tot december 2017 nog trainer van Racing Genk.

  Met de komst van Albert Stuivenberg is de technische staf rond Mikel Arteta voltallig. De Spanjaard wordt naast Stuivenberg omringd door Fredrik Ljungberg, Steve Round en keeperstrainer Iñaki Caña Pavon. Die laatste maakte de overstap van de Engelse tweedeklasser Brentford en gaat samenwerken met Sal Bibbo.

   

  "Ik ben verheugd om zo'n getalenteerde groep coaches naast mij te hebben", zegt Arteta op de website van Arsenal. Ze hebben veel ervaring en zorgen voor een nieuwe kijk. Samen met de getalenteerden die al aanwezig zijn in de club zullen ze een belangrijke rol hebben om opnieuw succes te behalen."

   

  Stuivenberg werd na zijn ontslag bij Genk assistent-coach van Ryan Giggs bij Wales. Die job zal hij tot en met Euro 2020 blijven combineren met zijn werk bij Arsenal.