Kylian Mbappé zet zijn zinnen op Tokio: "Maar PSG moet beslissen"

  Kylian Mbappé

  Kylian Mbappé wil ook op de Olympische Spelen schitteren voor Frankrijk.

  Kylian Mbappé bevestigt in een gesprek met France Football dat hij in de zomer wil schitteren op de Olympische Spelen in Tokio. Maar als PSG dwars gaat liggen, dan zal de topspits zich plooien naar de wensen van zijn club.

  Afgelopen zomer verzekerde Frankrijk zich op het EK voor beloften van een ticket voor het olympische voetbaltoernooi in Tokio. Kylian Mbappé was er niet bij op dat EK voor beloften, maar in Tokio heeft hij wel zin. "Uiteraard wil ik er heel graag bij zijn", zegt Mbappé.

   

  "Ik beslis niet alleen over mijn deelname aan de Olympische Spelen. Als mijn club, die mijn werkgever is, niet wil dat ik ga, dan zal ik niet gaan", zegt de 21-jarige Mbappé, die binnenkort over het onderwerp zal samenzitten met Leonardo, de sportief directeur van PSG.

   

  Leonardo is geen voorstander van het idee, hij vreest voor overbelasting bij Mbappé na een zomer met Euro 2020 (12/6 tot 12/7) en Tokio 2020 (23/7 tot 8/8). Het nieuwe seizoen in de Ligue 1 begint op 8 augustus. Veel rust zou Mbappé dus niet krijgen.

   

  Mbappé sprak ook al over de Spelen met Didier Deschamps, de bondscoach van wereldkampioen Frankrijk. "Hij was categoriek: het EK mag er niet onder lijden", legt Mbappé uit.

   

  "Maar ik heb hem verzekerd dat ik ook het EK wil spelen. Daarop zei hij dat ik de situatie moest bekijken. En als ik in 2020 niet kan gaan, dan blijft er nog 2024 over, in Parijs bovendien. Want ik wil echt minstens een keer in mijn carrière hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen."

  Als ik in 2020 niet kan gaan, dan blijft er nog 2024 over, in Parijs. Want ik wil echt minstens een keer in mijn carrière deelnemen aan de Olympische Spelen.