Keisuke Honda zegt Vitesse al na 4 wedstrijden vaarwel

  Keisuke Honda in actie bij Japan.

  Honda tekende begin november nog een verbintenis bij Vitesse voor de rest van het seizoen.

  Het avontuur van Keisuke Honda bij Vitesse was maar van korte duur. "Ik voel me verantwoordelijk voor het vertrek van Sloetski", zegt de 33-jarige Japanner, die zijn contract liet ontbinden.

  Keisuke Honda kwam begin november naar Vitesse op voorspraak van Leonid Sloetski, de Russische coach die ondertussen al vertrokken is uit Arnhem. Honda tekende er een verbintenis tot het einde van het seizoen.

   

  Uiteindelijk zal de 33-jarige Japanner enkel in actie gekomen zijn tegen Sparta, Heerenveen, Feyenoord en Twente. Onder interim-coach Joseph Oosting was Honda niet meer zeker van een basisplaats.

   

  "Mijn missie was om de situatie te veranderen. Dat is mij niet gelukt. Bovendien verliet Leonid Sloetski de club (na 5 nederlagen op een rij). Ik voel mij daar verantwoordelijk voor", zegt Honda, die zijn contract liet ontbinden.

   

  "Daarom vind ik dat ik na de winter niet langer hoef te spelen bij Vitesse. Ik waardeer dat de teamgenoten en supporters mij goed hebben opgevangen."

   

  Bij Japan telt Honda 98 caps, waarin hij 37 doelpunten maakte. Zijn laatste interland was de verloren achtste finale op het WK in Rusland tegen de Rode Duivels.

  Honda maakte zijn vertrek bekend op sociale media