Jose Mourinho over rode kaart van Son: "Dit is de VAR die ik haat"

  Son kreeg een rode kaart na tussenkomst van de VAR.

  José Mourinho heeft uitgehaald naar de VAR na de rode kaart van Son Heung-min. "Het is de verkeerde beslissing. Ik houd van de VAR als de beslissing duidelijk is", zegt de Portugese coach van Tottenham.

  Son trapte na naar Chelsea-verdediger Antonio Rudiger. Scheidsrechter Anthony Taylor haalde pas een rode kaart boven na een tussenkomst van de VAR. En dat kan er niet in bij José Mourinho.

   

  "Dit is Engeland en de Premier League, dit is de beste competitie ter wereld, maar dan mogen we de eigenheid niet veranderen. Want anders vermoorden we de beste competitie. Taylor had de fase goed gezien en goed beoordeeld, dus de VAR heeft de verkeerde beslissing genomen."

   

  "Als het een duidelijke en heldere fout is van de scheidsrechter, dan is iedereen blij met de VAR. Dat is de VAR waar ik van houd; bij duidelijke beslissingen. En de rode kaart van Son gisteren, dat is de VAR die ik haat."

   

  Mourinho bevestigde ook dat Tottenham in beroep gaat tegen de drie speeldagen schorsing voor Son. "Hem 3 matchen kwijt zijn, zou een aderlating zijn. Onze kern is niet al te ruim, we hebben geen spelers in overvloed." Tottenham speelt de komende 7 dagen tegen Brighton, Norwich en Southampton.

  "1 fan van Tottenham is niet gelijk aan alle fans"

  De rode kaart van Son was het sein voor enkele toeschouwers om slachtoffer Rudiger racistisch te bejegenen. Mourinho benadrukte dat de maatschappij in het algemeen hulp nodig heeft om racisme te bannen, maar dat de fans van Tottenham niet gebrandmerkt mogen worden.

   

  "Het is niet eerlijk of juist om hier te spreken over de Tottenham-fans. Eén fan van Tottenham is niet gelijk aan alle fans van Tottenham. Sinds ik hier trainer ben, hebben de fans van Tottenham zich voorbeeldig gedragen met respect voor de tegenstander."