Wat als... Timmers blind zou zijn of Lecluyse een geamputeerd been had?

  Zouden Pieter Timmers, Fanny Lecluyse of Louis Croenen nog zwemmen als ze een beperking hadden? Ja, is het antwoord als het van de vzw BOAS afhangt. Het is een van de vele goede doelen van de Warmste Week, die sport centraal stellen.

  In de schaduw van het Warmste Week-podium van StuBru in Kortrijk ligt een zwembad. Daar konden vrijdag enkele kinderen van de plaatselijke reddersclub ontdekken wat het is om te zwemmen als je blind bent, een amputatie hebt of kampt met een mentale achterstand.

   

  Hoe? Door te zwemmen met een afgeplakte zwembril, door armen of benen vast te plakken tegen het lichaam of het zwemmen te combineren met moeilijke wiskunde-oefeningen. Zo wil vzw BOAS aantonen dat iedereen kan zwemmen, ook mensen met een beperking (zie video).

  "Er is meer mogelijk dan je denkt"

  BOAS staat open voor iedereen. Jong en oud, recreatieve zwemmers en topzwemmers. "We zijn ontstaan in 2004 vanuit een besef dat weinig mensen met een beperking zwemmen. Wij willen tonen dat er meer kan dan zij soms denken", legt Dries Christiaens uit.

   

  BOAS telt na 15 jaar afdelingen in 7 steden: Neder-Over-Heembeek, Meise, Elsene,  Gent, Kortrijk, Wingene en Roeselare. "Sommige zwemmers bereiken EK's of wereldkampioenschappen."

   

  Wil je BOAS in het kader van De Warmste Week steunen, dan kan je nog tot vanavond 17u bieden op een uniek schilderij van Kevin De Bruyne.