Thibau Nys wint 4e WB-koers op rij: "Als je dat kunt, ben je gezegend"

  Thibau Nys was vandaag niet te houden in Namen.

  Thibau Nys was vandaag niet te houden in Namen.

  Bij de junioren heeft Thibau Nys in Namen zijn vierde zege in evenveel Wereldbeker-manches gepakt. Nys is, met nog 3 manches voor de boeg, nu al zeker van eindwinst in het regelmatigheidscriterium. 

  Nys reed dominant naar de winst op het zware parcours in Namen. Hij had aan de finish maar liefst 45 seconden voorsprong op de Zwitser Lillo en 1'19" op de Fransman Lelandais. In de WB-stand heeft Nys het maximum van 240 punten.

   

  "Dit is een wedstrijd die respect afdwingt", zei papa Sven Nys achteraf in de studio van Play Sports.

   

  "Als je deze koers naar je hand kunt zetten, ga je met vertrouwen de kerstperiode in en komen de kampioenschappen er zeer snel aan."

   

  "Thibau heeft er examens opzitten. Ik ben eigenlijk nóg gelukkiger met zijn rapport dan met zijn wedstrijd vandaag. Nu kan hij zijn zinnen zetten op wat hij het liefste doet: het veldrijden."

  "Als je dat kunt, ben je gezegend"

  Richard Groenendaal genoot ook van de uitspattingen van Nys junior. "Wat Thibau laat zien, daar zijn we jaloers op. Dat is lef, durf en vertrouwen", zei Groenendaal.

   

  "Als je in Namen kunt winnen, heb je de basis van het crossen onder de knie. Bergop rijden, naar beneden rijden, in de modder rijden: als je dat kunt, ben je gezegend."

   

  Sven Nys: "Thibau wil op termijn bij de beste crossers van de wereld horen. Of dat te realiseren is, dat weet ik niet. Maar het is zijn droom en wie ben ik om die tegen te houden?"

   

  "Als dat niet zou lukken, zal hij wel in andere dingen willen uitblinken. Hij staat goed in het leven en doet de dingen die hij graag doet. Hij blinkt in zijn vel en dat is fijn om te zien."

  Verslag van de koers: