WB-droom voorbij? Onderkoelde Iserbyt geeft op: "Ik moet er lessen uit trekken"

  Iserbyt werd van het parcours gedragen.

  Moet Eli Iserbyt zijn ambities in de Wereldbeker opbergen? De 22-jarige West-Vlaming begon als leider aan de 6e WB-cross van het seizoen, maar in het kletsnatte Namen zakte Iserbyt ronde na ronde weg. De verkleumde WB-leider nam na een tijdje een extra jasje aan, maar kwam geen poot meer vooruit en gaf ontredderd op. Iserbyt werd zelfs richting de tent gedragen.

  "Ik werd als eerste opgeroepen aan de start", deed Eli Iserbyt na zijn opgave zijn verhaal. "Ik wist dat ik lang zou moeten wachten en dat het koud zou zijn, dus ik had me goed ingeduffeld."

   

  "Ik heb geprobeerd om aan de start zo lang mogelijk warm te blijven, maar meteen na de start voelde ik al snel dat het niet goed zat. Mijn benen blokkeerden al snel van de koude, ik kreeg mijn hartslag ook niet boven mijn omslagpunt. Ik hoopte dat het nog zou verbeteren tijdens de wedstrijd, maar dat gebeurde niet."

   

  "In de tweede ronde werd ik helemaal slecht en toen ben ik even gestopt om een thermovest aan te trekken. Dat hielp een beetje, maar daarna kreeg ik het weer koud en kon ik gewoon niet meer verder. Ik ben gestopt en dat was de juiste keuze, want op het eind reed ik helemaal niet meer alert rond. Ik besefte niet wat ik aan het doen was en ik mag blij zijn dat ik in die vele afdalingen niet gevallen ben."

   

  Iserbyt is na zijn opgave zijn leidersplaats in de WB-stand kwijt aan Toon Aerts. "Dat is jammer, zeker op deze manier. Er volgen nog 3 wedstrijden, maar ik denk dat het voorbij is. Maar het had erger kunnen zijn. Ik had ook kunnen vallen. Ik moet vooral deze ervaring meenemen naar de toekomst en hier lessen uit trekken."

   

  "Het is niet de eerste keer dat dit me overkomt. Ook op het WK in Bieles had ik er last van. Ik vraag me af wat de oorzaak is, ik zat gewoon nooit echt in de wedstrijd. Ik wil dit niet nog een keer meemaken. Ik ben blijkbaar gevoelig voor de koude. En het is jammer dat me dit overkomt in deze cross, want ik voelde me de voorbije week echt heel goed, klaar om te crossen."

  Iserbyt ziet erg af door de koude:

  Kalender wereldbeker

  datum cross winnaar winnares
  01/11/20 Overijse    
  15/11/20 Tabor (Tsj)    
  22/11/20 Koksijde    
  29/11/20 Besançon (Fra)    
  06/12/20 Wachtebeke     
  13/12/20 Zonhoven    
  20/12/20 Namen    
  27/12/20 Diegem    
  03/01/21 Hulst (Ned)    
  17/01/21 Villars (Fra)    
  24/01/21 Hoogerheide (Ned)    
  Eindstand Wereldbeker mannen 2019-2020
  1. Toon Aerts 577 ptn
  2. Eli Iserbyt 531
  3. Michael Vanthourenhout 492
  4. Laurens Sweeck 473
  5. Lars van der Haar (Ned) 467
  6. Quinten Hermans 444
  7. Corné van Kessel (Ned) 417
  8. Mathieu van der Poel (Ned) 400
  9. Gianni Vermeersch 393
  10. Joris Nieuwenhuis (Ned) 340