Een neusje kleiner gemaakt: standbeeld van Ibrahimovic weer mikpunt van vandalisme

  Ibrahimovic' standbeeld zit in een "nieuw jasje".

  Zlatan Ibrahimovic (38) is niet meer zo geliefd in zijn thuisstad Malmö. De Zweedse vedette wordt aandeelhouder bij eersteklasser Hammarby en dat zet blijkbaar kwaad bloed bij sommige Zweden. Voor de tweede keer werd het standbeeld van Ibrahimovic in Malmö onder handen genomen. 

  Het beeld van Zlatan Ibrahimovic in Malmö werd eerder al onder meer beklad met een racistische slogan. Er werd ook een vuilniszak over het hoofd gehangen en vandalen zouden hebben geprobeerd het beeld in brand te steken. 

   

  Vandaag werd er opnieuw vandalisme vastgesteld. Een deel van de neus werd afgezaagd, de kleine teen ontbreekt en het gouden standbeeld werd bedekt met een laag zilveren verf.

   

  "We hebben nog geen klacht ontvangen, maar we willen getuigen van het incident wel aansporen contact op te nemen met de politie", meldt de Zweedse politie.