The day after: Evenepoel alweer op weg naar Spanje om te trainen

  Evenepoel zette zich afgelopen periode ook ten voordele van De Warmste Week.

  Remco Evenepoel werd gisteren als jongste winnaar ooit verkozen tot Sportman van het Jaar. Lang heeft de 19-jarige renner echter niet kunnen nagenieten, want deze ochtend vloog hij in de vroege uurtjes alweer naar Spanje voor nog enkele trainingsdagen. "De feestdagen zal ik wel in België vieren."

  "Blij dat ik de avond met mijn familie en vriendin heb kunnen doorbrengen"

  Aan de telefoon met Warmste Week-presentator Joris Brys kwam Evenepoel nog even terug op het Sportgala, waar hij als jongste winnaar in de geschiedenis de trofee voor Sportman van het Jaar in ontvangst mocht nemen.

   

  "Het dringt nog niet echt door, dat zal pas voor de komende dagen zijn", reageerde Evenepoel. "Het is toch uniek en speciaal om de jongste winnaar ooit te zijn van deze trofee. Om na zo’n superseizoen nog twee prachtige bekroningen erbij te krijgen, dat geeft alleen maar motivatie voor wat nog moet komen."

   

  Ondanks de trofee hield Evenepoel het gisteren sober. "Ik heb niet echt kunnen vieren. Ik ben wel blij dat ik gisterenavond heb kunnen doorbrengen met mijn familie en mijn vriendin. We hebben daar nog iets gedronken na de show en een paar leuke foto’s genomen. Dat was het."

  Vandaag al gaan trainen in Spanje

  Van een feestje ten huize Evenepoel was er geen sprake, want de renner vertrok vanmorgen in de vroegte alweer naar Spanje, voor nog enkele trainingsdagen.

   

  "Momenteel zit ik in de auto op een vijftal kilometer van het hotel. Maar ik ga sowieso terug naar huis met de feestdagen, dus Kerst en Nieuwjaar zal ik in België vieren."

   

  Die noeste trainingsarbeid staat voornamelijk in het teken van één hoofddoel voor 2020: de Spelen in Tokio.

   

  "De Olympische Spelen zullen het hoogste doel zijn van mijn seizoen. Dat is toch iets unieks, want het evenement vindt maar om de vier jaar plaats."

   

  "Als je dan ook nog een parcours voorgeschoteld krijgt dat je goed ligt, dan moet ik daar zeker op mikken en hopen op een goede prestatie. Maar het plaatje moet wel kloppen, er mag niets foutlopen."

  Eigen kledinglijn ten voordele van De Warmste Week

  Evenepoel droeg gisteren tijdens het Sportgala een vlammetje van De Warmste Week op zijn kostuumvest. En dat was met een reden. "We hebben ter gelegenheid een soort eigen kledinglijn opgericht. Alle opbrengsten daarvan gaan naar vzw De Poel in Schepdaal", verduidelijkt Evenepoel.

   

  "Het is een organisatie in Schepdaal die zich inzet voor mensen met een beperking en daarbij het schoolgaan voor die mensen faciliteert. Zo is men ondertussen bezig om rond de school een fietspad aan te leggen. Het was voor mij vanzelfsprekend om die organisatie uit mijn eigen dorp een warm hart toe te dragen."