Van Aert naar de Tour, Groenewegen past: ligt weg naar groene trui open?

  Wout van Aert

  Wout van Aert won het afgelopen seizoen een rit in de Tour de France.

  Vanmiddag stelde Jumbo-Visma zijn nieuwe ploeg voor voor het komende wielerjaar. De Nederlandse formatie liet weten dat spurtbom Dylan Groenewegen niet naar de Tour gaat, Wout van Aert weer wel. Een gouden kans op groen?

  Van Aert keert terug naar de Tour, Groenewegen vindt parcours te zwaar

  Dat Wout van Aert binnenkort in Loenhout weer op de crossfiets zou kruipen, wisten we al. Het was vooral afwachten op zijn plannen voor het wegseizoen in 2020. Op de ploegvoorstelling gaf de Nederlandse formatie de doelen van Van Aert en het team prijs: Van Aert gaat naar de Tour, Groenewegen niet. Ligt de weg naar groen open?

   

  Van Aert kwam ten val in de tijdrit van de Tour de France en kwam niet meer aan koersen toe daarna. Sindsdien knokt hij hard om terug te keren op het hoogste niveau, spendeerde hij heel wat uren in de revalidatie en vertoefde hij de voorbije dagen in Spanje met de ploeg op winterstage.

   

  "Tijdens de trainingen op de weg voel ik die blessure niet meer", klinkt het bij Van Aert. "Ik hoop op groen licht maandag bij de dokter en kijk echt uit naar de cross in Loenhout."

   

  Van Aert heeft 2 grote doelen in 2020: het klassieke voorjaar en de Tour. "Ik
  hoop dat ik weer mijn topniveau haal in het voorjaar." Starten doet Van Aert in onder meer Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

   

  "De Tour was, voor die val, een ontzettend leuke ervaring. We hebben een heel mooie Tour met de ploeg achter de rug en normaal ben ik er opnieuw bij in 2020. Dat is het plan en ik wil er opnieuw op de overwinning jagen. Het is niet dat ik uit ben op revanche, maar mijn verhaal is daar gewoon nog niet af."

   

  Door de afwezigheid van Groenewegen in de Tour, is Van Aert de enige snelle man in de gele brigade. Groenewegen vond het parcours "te lastig voor sprinters" en focust zich op de Giro en Vuelta.

  Tijdens de trainingen op de weg voel ik die blessure niet meer.

  Wout van Aert

  Van Aert onlangs in Vive le Vélo: "Ooit maak ik een doel van de groene trui"

  Alles op de Tour met 3 kopstukken, De Plus als meesterknecht

  Jumbo-Visma zal dit jaar in de Tour verschijnen met maar liefst 3 klassementsrenners. Zowel Primoz Roglic, Tom Dumoulin, als Steven Kruijswijk zijn van de partij in de grootste wedstrijd van het jaar. Laurens De Plus gaat mee als meesterknecht. Het team wordt vervolledigd met Gesink, Kuss en Martin en uiteraard Van Aert.

   

  Dumoulin begint komend seizoen aan een nieuw verhaal bij Jumbo-Visma, dat in 2020 alles op alles zet om de Tour te winnen en de concurrentie aan te gaan met Team Ineos van Chris Froome, Geraint Thomas en Egan Bernal. Eerder raakte deze week bekend dat Steven Kruijswijk de kopman is in de Vuelta, maar hij rijdt ook nog de Tour, samen met Dumoulin en Roglic.

   

  "We hebben een grote droom, dat is het winnen van de Tour met de ploeg", klinkt het bij Dumoulin. "Iedereen start met gelijke rechten. En als duidelijk wordt wie de sterkste is in die Tour, dan trekken we diens kaart in de loop van de koers."

   

  Ook Kruijswijk ziet het zitten: "Ik heb enorm veel zin om terug te gaan naar de Tour. Die derde plaats was enorm mooi. De combinatie van twee Grote Rondes werkt wel voor mij, eerst de Tour, dan de Vuelta."

  Overzicht: de kopstukken bij de belangrijkste wedstrijden

  • Milaan-San Remo: Van Aert, Groenewegen, Dumoulin
  • Ronde van Vlaanderen & Parijs Roubaix:: Van Aert, Teunissen, Jansen
  • Amstel Gold Race: Dumoulin
  • Waalse Pijl & Luik-Bastenaken-Luik: Dumoulin, Roglic
  • Tirreno Adriatico: Dumoulin
  • Parijs-Nice: Roglic, Kruijswijk
  • Giro: Groenewegen, Bennett, Jansen
  • Tour: Roglic, Dumoulin, Kruijswijk, Van Aert
  • Vuelta: Groenewegen, Kruijswijk