Tom Dumoulin: "Tour als ploeg winnen, maar het liefste win ik zelf"

  Kruijswijk, Dumoulin en Roglic

  Krijgen ze bij Jumbo-Visma de neuzen in dezelfde richting voor de Tour? (van links naar rechts: Kruijswijk, Dumoulin en Roglic).

  Tom Dumoulin draagt vanaf 2020 het geel van Jumbo-Visma. Het is een overstap die voor de Nederlander als een verademing voelt. "Bij mijn vorige ploeg Sunweb liep ik tegen wat dingen aan", zegt Dumoulin.

  Tom Dumoulin was de voorbije jaren tot de meubelstukken van Sunweb en voorgangers gaan horen. Na een rotseizoen met blessures was de voormalige Giro-winnaar dan ook toe aan iets nieuws: Jumbo-Visma.

   

  "Het verschil is groot. Jumbo en Sunweb zijn in alles 2 verschillende ploegen", zegt Dumoulin aan Sporza. "Dat wil niet zeggen dat de ene beter is dan de andere, maar voor mij persoonlijk wel. Bij Sunweb liep ik tegen wat dingen aan."

   

  Terwijl hij bij Sunweb de absolute kopman was, komt hij bij Jumbo-Visma terecht in een sterrenteam. Ook Steven Kruijswijk en Primoz Roglic hebben de Tour aangestipt.

   

  Dumoulin: "We zijn duidelijk geweest tegenover elkaar. We willen allen met de best mogelijke ploeg naar de Tour en willen daar als ploeg winnen."

   

  "Natuurlijk win ik het liefste zelf. En Steven ook. En Primoz ook. Daar is niets mis mee. Als we in de Tour maar eerlijk zijn met elkaar. We trekken de kaart van wie het beste is."

  Over de Belgen: "Ik ben zelf een halve Vlaming!"

  Tom Dumoulin werkt bij Jumbo-Visma samen met 3 Belgen. Kent hij hen een beetje?

   

  "Ik heb het niet zo voor de Vlamingen in onze ploeg (lacht). Maarten (Wynants) ken ik al langer, want af en toe trainen we samen. We wonen niet ver van elkaar (Dumoulin woont in Riemst, red)."

   

  "Pluske en Wout (van Aert) zijn ook 2 supertoffe gasten. Afgelopen week in Girona was het erg leuk. Ik ben zelf eigenlijk een halve Vlaming!"

  Interview met Dumoulin: