STVV en Genk moeten elk 25.000 euro ophoesten voor gestaakte derby

    STVV-Genk werd in de slotminuten gestaakt door supportersgeweld.

    De Pro League heeft deze week beslist dat zowel STVV als KRC Genk een boete van 25.000 euro moeten betalen wegens de gestaakte Limburgse derby van 28 september. Dat bevestigde woordvoerder Stijn Van Bever.

    De bewuste competitiematch, die in de slotminuten werd gestaakt door supportersgeweld, moet niet opnieuw gespeeld worden en de 3-3-eindstand blijft behouden. Dat besliste de Geschillencommissie Hoger Beroep begin deze maand.

     

    Genk en STVV ontsnapten aan een match achter gesloten deuren, een aftrek van twee punten en een replay zonder publiek. Wel kregen ze elk 5.000 euro boete, moeten ze een thuismatch een deel van hun tribunes sluiten en het hele seizoen een sensibiliserende boodschap delen met hun fans tijdens thuiswedstrijden.    

     

    Parallel met de disciplinaire procedure startte de Pro League haar interne procedure op, waardoor er beide clubs samen een vergoeding van 50.000 euro boven het hoofd hangt. Het interne reglement van de profliga schrijft zo'n boete immers voor wanneer een match definitief gestaakt werd.

     

    Het was echter niet duidelijk of die som betaald moest worden door KRC Genk alleen, of dat STVV de helft moet ophoesten. Daarvoor wilde de Pro League eerst de uitspraak van de Geschillencommissie Hoger Beroep afwachten.

     

    Die bevestigde de gedeelde verantwoordelijkheid, waardoor dinsdag beslist werd dat ook de vergoeding van 50.000 euro in twee gesplitst kon worden. Dat bedrag gaat integraal naar de sociale en maatschappelijke projecten van de Pro League.