United-coach Solskjaer: "Pogba zal blijven, Haaland komt niet"

  De Noor verzekerde dat zijn sterspeler Paul Pogba de club niet zal verlaten in januari.

  Paul Pogba blijft in januari zeker in Manchester. Dat heeft United-coach Ole Gunnar Solskjaer vrijdag op een persconferentie laten weten. Ook het gerucht over de mogelijke komst van zijn 19-jarige landgenoot Erling Haaland in januari smoorde Solskjaer in de kiem: "Ik ken de jongen goed, hij is niet op weg naar Manchester".  

  "Nee, Pogba wordt niet verkocht in januari"

  Paul Pogba keerde in 2016 na enkele topjaren bij Juventus terug naar Manchester United, de club waar hij een deel van zijn jeugdopleiding had genoten. Maar nieuwe transfergeruchten waren nooit veraf bij de wereldkampioen. Zo zou Zinedine Zidane, Real Madrid-coach en landgenoot van Pogba, de polyvalente middenvelder er maar al te graag bij hebben.

   

  Vandaag schepte Solksjaer duidelijkheid rond de aanhoudende geruchten. "Nee, Pogba zal niet verkocht worden in januari. Ik hoop vooral dat hij in 2019 nog terug kan spelen voor ons. We zullen zien hoe hij zich voelt. Ik zal hem zeker niet pushen. Hij moet honderd procent fit zijn, ik kan geen terugval riskeren."

  "Haaland zal niet komen, maar we willen ons wel versterken"

  Ook het onderwerp-Haaland kwam tijdens persconferentie vrijdag aan bod. De 19-jarige landgenoot van Solskjaer is bij Salzburg bezig aan een fenomenale eerste seizoenshelft. De spits zit dit seizoen na 24 wedstrijden al aan 28 doelpunten, waaronder 8 in de Champions-League.


  Eind deze week werd de geruchtenstroom over een mogelijke transfer naar United alweer versterkt, toen naar buiten kwam dat Haaland op een vlucht naar Manchester zat. Solskjaer, die Haaland bij het Noorse Molde nog onder zijn hoede had, drukte die geruchten al snel de kop in.

  "Ik denk niet dat hij op weg is naar hier, om eerlijk te zijn. Ik ken de jongen goed en ik ken zijn vrienden ook. Hij is nu op een kerstuitstapje. Vanuit Stavanger kan je trouwens nergens heen vliegen. Ik kan niet over spelers van andere teams oordelen, maar ik ken dit spelletje en ik weet hoe de geruchtmolen in elkaar zit."

  Solskjaer gaf wel toe dat Manchester United zich in de wintermercato zal proberen te versterken. "We hebben goede hoop om er iemand bij te halen in januari. We hopen altijd, maar zekerheid is er niet. Het moet de juiste speler zijn, met de juiste leeftijd, hij moet in ons team passen en vooral, hij moet de juiste prijs hebben. Maar we kijken altijd rond."

  Haaland wist tegen Racing Genk, bij zijn Champions League-debuut, een hattrick te scoren.