Lokeren-voorzitter De Vries: "Hopen op 10 januari transfers te kunnen hervatten"

  Louis De Vries nam de club vorige zomer over van Roger Lambrecht.

  Volgende week is het Kerstmis, maar van een vredig eindejaar is er in Lokeren absoluut geen sprake. De noodlijdende rode lantaarn in 1B kreeg vandaag een transferverbod opgelegd wegens achterstallige betalingen, een nieuwe klap. Een ongelukkige timing, volgens voorzitter Louis De Vries: “Ik stapte zonet uit de bank om alle hangende betalingen te voltooien."

  Deze middag maakte de Licentiecommissie van de KBVB bekend dat 1B-clubs Lokeren en Roeselare komende winter een transferverbod opgelegd krijgen. Volgens de voetbalbond kwamen de clubs hun financiële verplichtingen niet na.

  "Beslissing was terecht, maar we gaan dit snel rechtzetten"

  Louis De Vries, voorzitter van Lokeren, reageerde bij Sporza op de beslissing van de KBVB. “We wisten dat het er zat aan te komen”, opende De Vries. “Er ontbraken een aantal zaken bij ons en daar was men van op de hoogte. Ik had gevraagd of we tot 16u vandaag tijd zouden krijgen, maar ze besloten dat niet te doen. Helaas, want ik kom namelijk net uit de bank om alle betalingen die nog hangende waren te voltooien.”

   

  “Ik kan u nu met de hand op het hart verzekeren: alles is betaald. Door wat administratieve fouten waren we te laat met bepaalde dingen. Het geld was er wel, maar alles administratief in orde krijgen kostte veel tijd. Daarom hebben ze deze ochtend met recht en reden die beslissing genomen, maar wij gaan die nu wel heel snel trachten recht te zetten. We hopen dat we op 10 januari alle activiteiten kunnen hervatten en we een opheffing krijgen van dat verbod.” 

   

  Een transferverbod deze winter kon Lokeren missen als kiespijn. De Oost-Vlaamse traditieclub hinkt al heel het seizoen achterop in 1B en hoopte zich in januari dan ook te versterken. “We waren zelfs vandaag nog volop bezig met enkele transferdossiers. Al vreesden we wel dat er een sanctie zou komen, we konden niet voorzien dat we dit vandaag zouden meemaken. Ik hoop dat de opschorting van heel korte duur zal zijn, zodat we snel terug de markt op kunnen.”

  De Lokeren-spelers druipen af na de nederlaag tegen Roeselare begin deze maand.

  Over de overname: "Het is niet gemakkelijk geweest"

  De Vries nam afgelopen zomer het roer over van Roger Lambrecht, die na 25 jaar afscheid nam van de club. Maar veel plezier heeft de nieuwe voorzitter nog niet beleefd aan die overname. “Het is niet gemakkelijk geweest", vertelt De Vries. 

   

  "We zijn geconfronteerd geweest met een aantal ongelukkige zaken. De overname heeft lang aangesleept, waardoor we eigenlijk te laat klaar waren. Toen ik plotseling de leiding over de club kreeg, stonden de spelers letterlijk al op het veld voor een oefenwedstrijd. Zo was er te weinig tijd om bepaalde zaken, zoals de spelerskern, goed in te schatten.”

   

  Eind november greep het bestuur in en werd T1 Glen De Boeck opzijgeschoven. Stijn Vreven werd niet veel later voorgesteld als vervanger. "Stijn heeft het niet gemakkelijk, omdat hij een groep in handen heeft gekregen die mentaal en fysiek niet op niveau was. Maar de coach heeft doorgeselecteerd in onze grote kern. Ik ben zeker dat hij het schip naar veiligere wateren zal leiden." 

   

  Halverwege het seizoen lijkt er - na het vorige desastreuze seizoen - opnieuw een degradatiespook boven Lokeren te hangen. Hoe ziet De Vries de toekomst in? "We zullen er alles aan doen om deze periode van verval zo snel mogelijk achter ons te laten. In het voetbal geloof ik niet in vijfjarenplannen: ik acht het mogelijk om in 3 jaar tijd van Lokeren opnieuw een volwaardige club te maken. Aan een slechte afloop of een nieuwe degradatie wil ik niet denken."