Laurens De Plus: "Het ziet er goed uit voor de Olympische Spelen"

  Van Aert en De Plus

  Vaardigt Jumbo-Visma straks met Van Aert en De Plus 2 van de 5 Belgen voor de olympische wegrit af?

  Laurens De Plus en Maarten Wynants hadden bij de voorstelling van hun team Jumbo-Visma allebei een kleine primeur te melden aan Sporza. De Plus lijkt een zekerheid voor de olympische selectie, Wynants wordt binnenkort wellicht ploegleider.

  Net als Wout van Aert is Laurens De Plus nu al zeker van zijn deelname aan de Tour. "Vorig jaar smaakte naar meer, dus heb ik aangegeven dat ik er graag weer wou bij zijn. Op papier hebben we een superploeg. Deze keer gaan we vol voor winst met onze drietand (Dumoulin, Roglic en Kruijswijk). We willen eindelijk de heerschappij van Ineos eens doorbreken", vertelde hij op de persvoorstelling van zijn Nederlandse ploeg.

   

  "In het begin van het seizoen mag ik nog wat mijn eigen kans gaan, zoals in de UAE Tour. Ook in de klassiekers krijg ik een vrije rol. Daarna werk ik met plezier voor mijn kopmannen."

   

  De Plus hoopt net als dit jaar van zijn Tourconditie te kunnen profiteren om ook na de Tour uit te blinken, bijvoorbeeld op de Spelen. "Ik heb de bondscoach aan de lijn gehad en het ziet er goed uit."

   

  "Als ik de vorm van vorig jaar heb, dan kan ik daar een goeie koers rijden. Pas op 1 mei wordt de selectie bekendgemaakt, dus het is nog niet officieel, maar ik bereid me er wel op voor."

  Als ik de vorm van vorig jaar heb, kan ik een goeie koers rijden in Tokio

  Laurens De Plus

  Wynants: "1 keer ploegleider en meteen gewonnen"

  Maarten Wynants begint aan zijn 10e seizoen voor de Nederlandse ploeg. Op zijn 37e begint hij al na te denken over wat hij kan doen als hij zijn fiets aan de haak hangt. "Het zou kunnen dat ik ploegleider word. Er zijn al gesprekken geweest, maar nog niet concreet."

   

  "In Noorwegen zat ik tijdens de Hammer Series al een keer in de ploegleidersauto tijdens de tijdrit. Ik was 1 keer ploegleider en we hebben meteen gewonnen", lacht de Limburger.

   

  "Maar het is moeilijk om nu al te veel met je toekomst na het wielrennen bezig te zijn. Na Roubaix kunnen we nog eens een evaluatie maken. Eerst wil ik nog met Wout (van Aert) een Monument winnen."