Charleroi-Club wordt ingehaald op 29 januari: pittig voor allebei

  Op de 5e speeldag in augustus hoefde Club Brugge niet tegen Charleroi te spelen, omdat het - net als Antwerp en AA Gent - rust kreeg voor zijn Europese voorrondeduels. Charleroi-Club Brugge wordt op 29 januari ingehaald, maakte de Kalendermanager vandaag bekend. 

  Het wordt zo een pittig jaarbegin voor competitieleider Club Brugge. En het jaareinde is met nu zondag uit tegen AA Gent (3e) en dan thuis tegen Zulte Waregem (6e) ook nog flink gekruid.

   

  Na de winterrust staat er op 19 januari Anderlecht-Club Brugge op speeldag 22 op het menu,  Kortrijk-Club Brugge op 26 januari is een mindere affiche, maar altijd beladen. 3 dagen later moet Club Brugge dan naar Charleroi (5e), 4 dagen later ontvangt het thuis nummer 2 Antwerp, om dan een week later naar Standard (4e) te trekken.

   

  En daartussen valt dan nog 2 keer een halve finale van de beker: op 22 januari thuis tegen Zulte Waregem, op 5 februari uit.

   

  De drukke week van Charleroi: op 25 januari thuis tegen KV Mechelen, op 29 januari thuis tegen Club en dan naar Genk. Een week later is er Zulte Waregem (thuis), daarna Antwerp uit, Club Brugge uit, Standard thuis en AA Gent uit. Ook zeker niet min. 

  Komende duels van Club Brugge  
  22/12/19 AA Gent Club Brugge JPL
  26/12/19 Club Brugge  Zulte Waregem JPL
  19/1/20 Anderlecht Club Brugge JPL
  22/1/20 Club Brugge Zulte Waregem Beker
  26/1/20 Kortrijk Club Brugge JPL
  29/1/20 Charleroi Club Brugge JPL
  2/2/20 Club Brugge Antwerp JPL
  5/2/20 Zulte Waregem Club Brugge Beker
  9/2/20 Standard Club Brugge JPL

  Speeldag 29 zaterdag 7 maart, speeldag 30 zondag 15 maart

  Kalendermanager Nils Van Brantegem gaf ook al de data en uren mee van de laatste 2 speeldagen van de reguliere competitie, waarbij traditioneel alle matchen tegelijkertijd worden afgewerkt. Speeldag 29 is op 7 maart om 20u. "Zo krijgen de Belgische clubs bij desgevallend succes in de 1/16e finales van de Europa League extra rust voor de volgende Europese ronde", legt Van Brantegem uit.

   

  Op zondag 15 maart om 18u valt de reguliere competitie helemaal in zijn plooi. "Zo anticiperen we op een eventuele deelname van onze clubs aan de heenmatchen van de 1/8e finales van de Europa League op donderdag 12 maart." De kalender van de play-offs van de Jupiler Pro League wordt op 16 maart gepubliceerd.

   

  Van Brantegem gaf ook al de data mee van de finalewedstrijden in de Proximus League. Op zondag 8 maart om 16u en zaterdag 14 maart om 20.30u spelen de 2 periodekampioenen van 1B tegen elkaar voor de promotie naar 1A.

  Charleroi.