Bayern- en Bundesliga-topschutter Lewandowski gaat zaterdagavond onder het mes

  Robert Lewandowski zit al aan 19 voltreffers dit seizoen.

  Bayern-aanvaller Robert Lewandowski wordt zaterdagavond na het competitieduel tegen Wolfsburg op de laatste speeldag voor de winterstop in de Bundesliga meteen geopereerd aan zijn lies, zo maakte interim-coach Hansi Flick bekend op het traditionele persmoment daags voor de wedstrijd.

  "We willen geen tijd verspillen. Alles staat dan in het teken van het herstel", aldus de opvolger van de ontslagen Niko Kovac.    

   

  Het was al sinds medio november duidelijk dat de Poolse international geopereerd moest worden aan zijn lies en de lange winteronderbreking in Duitsland bleek daar het ideale moment voor. Bayern hervat de competitie pas op 19 januari met een verplaatsing naar het Hertha van Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio.

   

  De 31-jarige Lewandowski trof dit seizoen al 19 keer raak voor Bayern in de Bundesliga. In totaal staan er 221 treffers achter zijn naam, waarmee hij in de ranglijst aller tijden Jupp Heynckes (220) voorbijging en alleen nog legendes Gerd Müller (365 goals) en Klaus Fischer (268 goals) voor zich moet dulden.