"Verschil tussen volwassen CL-ploeg en jonge ploeg die spartelt"

  Terwijl de spelers van Club Brugge in de ene hoek van het stadion aan het vieren waren, verbeten de spelers van Anderlecht aan de overkant hun ontgoocheling.

  De "match van het jaar" werd misschien wel de "ontgoocheling van het jaar" voor Anderlecht, want ook via de beker is de weg naar Europees voetbal nu geblokkeerd. Logisch, zo vinden analisten Wesley Sonck en Gert Verheyen, want Club was en is gewoon veel beter op dit moment.

  "Ik ben niet geschrokken met wat ik gezien heb", zegt Gert Verheyen aan Sporza. "Dit geeft gewoon de huidige waardeverhoudingen tussen Club en Anderlecht weer. Het is het verschil tussen een ploeg die Champions League heeft gespeeld, een volwassen ploeg met veel kwaliteit en mentaliteit tegen een jonge ploeg die aan het spartelen is."

   

  Wesley Sonck: "Uit ervaring weet ik hoe moeilijk het is voor Club om hier iets te rapen, maar deze keer hoefde het er niet eens echt moeite voor te doen. Vandaag is gebleken dat Anderlecht in alle linies heel ver achterstaat op Club: qua fysiek, qua snelheid, qua voetbalintelligentie. Alles eigenlijk. Zolang ik voetbal volg, heb ik dat nog nooit meegemaakt."

   

  "Club Brugge speelt ook met het gevoel dat het bijna onklopbaar is", vult Verheyen aan. "Door het parcours van de voorbije maanden bulken ze van het vertrouwen. Ze liggen niet meer wakker van een uitmatch naar Anderlecht."

  Verslag van Anderlecht-Club Brugge (0-2)

  "Verhouding jeugd-ervaring zit niet goed bij Anderlecht"

  Wat kan Anderlecht nog doen om het tij te keren? Verheyen: "Als het de kloof wil dichten, zal het de verhouding jeugd-ervaring moeten omdraaien. Nu zijn het 6 à 7 jongeren en 4 à 5 ervaren spelers, maar eigenlijk moet het andersom. Alleen kunnen ze dat door al die blessures nog niet doen."

   

  Sonck: "Het is mij wel een raadsel waarom ze geen beroep doen op de ervaring van een Trebel. Blijkbaar is er echt geen toekomst meer voor hem. Ze kiezen voor jongeren uit de eigen opleiding, wat ik heel goed vind. Maar toch niet allemaal tegelijk?"

   

  Anderlecht moet zich nu volledig op de competitie richten. "Nummer 5 Charleroi is niet meer haalbaar en ook het verschil met nummer 6 Zulte Waregem is groot", denkt Verheyen. "Zulte Waregem en Genk zijn de topkandidaten voor die 6e plaats. Dan pas komt Anderlecht. Als ze erbij willen zijn, moeten ze nog 8 van hun 11 matchen winnen, schat ik."

  "Het wordt zwaar voor Zulte Waregem en Kortrijk in de halve finales"

  Met Club Brugge-Zulte Waregem en Antwerp-Kortrijk lijken we af te stevenen op een bekerfinale tussen Club en Antwerp. Verheyen: "We mogen niet te rap roepen, maar als subtopper is het wel moeilijker om te winnen van een topper als het met heen- en terugmatchen is. Het wordt dus zwaar voor Zulte Waregem en Kortrijk, maar mij mogen ze altijd verrassen."

  Verheyen: "Club ligt niet meer wakker van uitmatch in Anderlecht"

  Sonck: "Zonder Van Crombrugge was het 0-4 of 0-5"