Thierry Neuville voor de 6e keer verkozen tot RACB Driver of the Year

  Thierry Neuville is opnieuw uitgeroepen tot de beste autoracer van het land. Neuville won dit jaar 3 WK-rally's en werd voor de 5e keer 2e in de eindstand.

  Thierry Neuville en Stoffel Vandoorne verdelen de laatste jaren de trofeeën van RACB Driver of the Year onder elkaar. Vandoorne kon in 2019 in de Formule E toch iets te weinig tonen om dit jaar aanspraak te maken op de titel. De verkiezing van Neuville was dan ook geen verrassing.

   

  Neuville haalde het uiteindelijk voor zijn eigen corijder Nicolas Gilsoul, met wie hij dit jaar de rally's van Corsica, Argentinië en Catalonië won. Vorig jaar moest hij de prijs nog delen met Gilsoul. Dat was toen zijn 5e RACB-trofee, dit jaar is het dus zijn 6e.

   

  De 17-jarige Nathan Vanspringel werd verkozen tot Rookie of the Year. Hij won in zijn eerste seizoen de juniorentitel in de Ford Fiesta Sprint Cup. Team of the Year was DG Sport, een team dat overwinningen behaalde in de WRC Pro2-klasse en in de TCR.

  Uitslag RACB Driver of the Year

  1.  Thierry Neuville
  2. Nicolas Gilsoul
  3. Stoffel Vandoorne
  4. Frédéric Vervisch
  5. Laurens Vanthoor
  6. Dries Vanthoor
  7. Maxime Martin
  8. Jérôme D'Ambrosio
  9. Adrian Fernémont
  10. Kris Princen