Mbo Mpenza, Saive en Zeler treden toe tot Algemene Vergadering KBVB

  De voetbalbond heeft 6 onafhankelijke bestuurders toegevoegd aan zijn Algemene Vergadering. "Ze zullen de debatten verrijken en meer diversiteit brengen."

  6 van de 71 bestuursleden van de Algemene Vergadering van de KBVB zullen zetelen als onafhankelijke bestuurders. Het gaat om ex-internationals Mbo Mpenza en Aline Zeler, voormalig tafeltennisser Jean-Michel Saive, voormalig hockeyspeelster Charlotte De Vos, City Pirates-voorzitter Michel Pradolini en Jos Verschueren, director sports management bij de VUB.

   

  Vandaag kwamen de 71 leden voor het eerst samen sinds de KBVB overstapte naar een nieuwe en modernere vzw-structuur. "We zijn ervan overtuigd dat de 6 onafhankelijke leden onze debatten zullen verrijken en meer diversiteit zullen brengen", zegt CEO Peter Bossaert.

   

  "Als federatie van de toekomst willen we voort nadenken over thema's zoals de socioculturele rol van sport, gendergelijkheid, diversiteit, integratie en de uitbouw van een coherent sportmanagementbeleid."

   

  Tijdens de Algemene Vergadering werd ook het budget voor 2020 toegelicht. De KBVB verwacht het jaar af te sluiten met een positieve balans van 4 miljoen euro. Daarvan komt 2,9 miljoen euro uit de fondsen van het WK in Rusland. De overige 1,1 miljoen is het positief nettoresultaat.