1/2e finales beker: Club-Zulte Waregem (live op Sporza) en Antwerp-Kortrijk

  Kan Club Brugge dit seizoen een gooi doen naar de dubbel?

  Club Brugge neemt het in de halve finales van de Croky Cup op tegen Zulte Waregem, in de andere halve finale krijgen we met Antwerp en Kortrijk 2 keer rood-wit tegenover elkaar.

  Gert Verheyen en Wesley Sonck hadden de eer om na de laatste kwartfinale tussen Anderlecht en Club Brugge de balletjes uit de bokaal te halen. Verheyen viste als eerste zijn ex-club Club Brugge eruit en Sonck koppelde hen aan Zulte Waregem.
   
  Club Brugge en Zulte Waregem troffen elkaar 2 seizoenen geleden ook al in de beker, toen in de 1/8e finales. Blauw-zwart haalde het met 3-2.
   
  In de andere halve finale ontvangt Antwerp eerst KV Kortrijk. Antwerp probeert voor het eerst sinds 1992 de finale te bereiken. Toen won het in de finale na penalty's tegen KV Mechelen en zou het een jaar later op Wembley de finale van de Europacup spelen. Kortrijk won nog nooit de beker, maar bereikte in 2012 wel de finale, toen het verloor tegen Lokeren.

  Club Brugge-Zulte Waregem live op Sporza op 22/1

  De Kalendermanager maakte daags nadien de precieze speeldata/uren bekend: op woensdag 22 januari zendt Sporza Club Brugge-Zulte Waregem live uit. Aftrap om 20.45u. Donderdag 23 januari om 20.45u is er Antwerp-Kortrijk.

   

  Twee weken later zijn de returns: Zulte Waregem-Club Brugge is op woensdag 5 februari, Kortrijk-Antwerp op donderdag 6 februari. Aftrap zelfde uur.