Internationale tennisfederatie beperkt live-stats in strijd tegen fraude

  ITF-voorzitter David Haggerty

  ITF-voorzitter David Haggerty

  De Internationale Tennisfederatie ITF gaat de verspreiding van live-wedstrijdstatistieken op kleinere tennistoernooien flink inperken. De ITF hoopt daarmee de gokwereld een hak te zetten, want vooral op kleinere toernooien is match-fixing een probleem.

  Op de kleinere tennistoernooien is het prijzengeld bescheiden, waardoor spelers makkelijker vatbaar zijn voor match-fixing. Om die strijd aan te gaan, wil de ITF nu het gebruik van live-statistieken op dergelijke toernooien beperken. Die live-stats zijn immers erg populair bij het live gokken op sportwedstrijden.

   

  "We hechten ontzettend veel belang aan de integriteit van onze sport", zegt ITF-voorzitter David Haggerty. "We zijn ervan overtuigd dat deze maatregel goed is voor iedereen en dat we hiermee de kans op fraude verkleinen."