Haussler komt volgende week crossen in Zolder: "Ik vind veldrijden echt leuk"

  Heinrich Haussler duikt volgende week het veld in.

  Heinrich Haussler duikt volgende week het veld in.

  Heinrich Haussler verschijnt volgende week donderdag aan de start van de wereldbekercross in Zolder. "Ik doe gewoon mee om me te amuseren", vertelt de 35-jarige Australiër van Bahrein-Merida.

  Heinrich Haussler is met zijn team, dat vanaf volgend jaar Bahrain-McLaren zal heten, op stage in Kroatië. Daar verklapte hij dat hij volgende week naar België komt voor de wereldbekercross in Zolder.

   

  "Ik kijk graag naar veldrijden en ik ben goed bevriend met de Duitse crosser Sascha Weber. Na de Vuelta kwam er een nieuwe crossfiets uit van Merida en ik was wel benieuwd. Van het één kwam het ander en de voorbije weken heb ik twee crossen gereden, één in Zwitserland en één in Duitsland", vertelt hij.

   

  "Het was plezant, maar wel erg lastig. Je rijdt wel 16 sprints of zo in één uur tijd. Mijn gemiddelde hartslag lag heel hoog, je gaat gewoon een uur in het rood."

  Wie weet rijd ik zelfs nog meer wedstrijden, zoals Loenhout en Diegem. Maar ik moet ook nog eens overleggen met mijn vrouw.

  Heinrich Haussler

  In Zolder start hij met erg bescheiden "Ik moet helemaal achteraan starten en ik mis techniek en explosiviteit. Maar ik vind het echt leuk en zelfs jammer dat ik het nu pas heb ontdekt. Het is fijn om te doen in de winter."


  "Ik ben 35 intussen, dan moet je af en toe eens iets nieuws proberen. Ik ben benieuwd naar die cross bij jullie in Vlaanderen en wie weet rijd ik zelfs nog meer wedstrijden, zoals Loenhout en Diegem. Maar ik moet ook nog eens overleggen met mijn vrouw. We zien wel, er ligt nog helemaal niets vast."