4 keer waaierspektakel in 1 koers? Ook Driedaagse Brugge-De Panne verandert parcours

  Wordt dit een vertrouwd beeld in de Driedaagse Brugge-De Panne?

  De AG Driedaagse Brugge-De Panne wil zich tot een echte waaierkoers ontpoppen. Het parcours van de West-Vlaamse WorldTour-wedstrijd telt vanaf volgend seizoen 4 passages door De Moeren.

  Wie De Moeren zegt, zegt waaieralarm. Tijdens de passage in Gent-Wevelgem barst er in De Moeren bijna altijd een windoorlog uit. 

   

  De AG Driedaagse Brugge-De Panne maakt nu van die waaiergevoelige plek zijn absolute scherprechter. In plaats van 2 keer zullen de renners vanaf volgend jaar 4 keer de wind moeten trotseren in De Moeren.

   

  "Het inlassen van extra doortochten langs De Moeren moet voor nog meer spektakel en spankracht zorgen", zegt Johan Van Hecke van het organiserende comité.

   

  "De Driedaagse Brugge-De Panne zal een gevecht worden tegen de wind. En dat zal daags nadien ook het geval zijn voor de vrouwen, die 2 passages voorgeschoteld krijgen door De Moeren."

   

  Doordat de focus nu nog meer op De Moeren ligt, vallen alle heuvels in de West-Vlaamse wedstrijd wel weg. "Geen Monteberg, Kemmelberg en Rodeberg meer", zegt Van Hecke. "We opteren voor een volledig vlak parcours."

  Alle heuvels vallen weg. Dus geen Monteberg, Kemmelberg en Rodeberg meer.

  Wie wordt opvolger van Groenewegen en Wild?

  Sinds 2018 is de Driedaagse een eendagskoers geworden. Vorig jaar toonde Groenewegen zich de snelste voor Gaviria en Viviani. Dit jaar vindt de wedstrijd plaats op 25 maart. Bij de vrouwen zoeken we daags nadien naar een opvolgster voor de Nederlandse Kirsten Wild.