Berings en Eykens verliezen topsportcontract aan Couckuyt en Maudens

  In navolging van Philip Milanov zijn ook Eline Berings en Renée Eykens hun topsportcontract kwijt. Dat maakte Sport Vlaanderen vandaag bekend. Paulien Couckuyt en Hanne Maudens krijgen voor het eerst centen van de sportoverheidsdienst.

  Op het einde van het jaar evalueert Sport Vlaanderen altijd zijn contracten, bekijkt of en hoe de doelstellingen al dan niet werden bereikt en legt de contracten voor volgend jaar vast.

   

  In het olympische atletiekjaar 2020 zijn er 3 voltijdse atletiekprofs in Vlaanderen: afstandslopers Bashir Abdi en Isaac Kimeli en meerkamper Thomas Van der Plaetsen. Ook Eline Berings had zo'n contract, maar dat wordt niet verlengd. De hordeloopster kwam in 2019 niet veel in actie door een blessure.

   

  Het deeltijdse studentencontract van polsstokspringer Ben Broeders is verlengd. Discuswerper Philip Milanov en 800-meterloopster Renée Eykens zijn hun studentencontract kwijt. Beiden wisten zich wel te plaatsen voor het WK atletiek in Doha, maar verzeilden daar helemaal in de achterhoede.

   

  Hordeloopster Paulien Couckuyt en zevenkampster Hanne Maudens krijgen in 2020 voor het eerst een studentencontract bij de Vlaamse overheid. Ze wonnen respectievelijk goud en brons op het EK U23 en bereikten daarna ook nog het WK in Doha. Couckuyt is ondertussen ook Belgian Cheetah.

   

  Milanov, Eykens en Berings zullen dus op eigen houtje hun carrière moeten voortzetten. Voor Berings is dit een streep door de rekening. De 33-jarige wil in 2020 haar carrière afsluiten met Spelen, EK en Memorial. Ze was ook mee op de olympische stage in Turkije begin december. Ook Milanov wil nog naar de Spelen.