Wat brengt 2020 voor Teuns? "Bevestigen in de Tour en debuut in de Ronde"

  Dylan Teuns en Sonny Colbrelli, twee kopmannen van Bahrain-McLaren.

  Dylan Teuns heeft zijn plannen voor volgend seizoen uit de doeken gedaan. De Belg van Bahrain-McLaren wil in 2020 bevestigen in de Tour en zal  ook debuteren in de Ronde van Vlaanderen.

  "Sterk blok bij Bahrain-McLaren"

  "In 2020 wil ik doorgaan op mijn elan van vorig seizoen", zegt Teuns op stage met Bahrain-McLaren in Kroatië. "Na de voorbereiding wordt mijn eerste koers op Vlaamse bodem de Omloop Het Nieuwsblad. Vorig jaar werd ik 5e en was dat voor veel mensen misschien een verrassing. Niet voor mij."

   

  "Ik heb altijd graag in Vlaanderen gekoerst en bij de jeugd haalde ik wel resultaten. Voor mij was het dus een bevestiging dat dat werk mij ook ligt. Normaal gezien zou ik vorig seizoen al debuteren in de Ronde van Vlaanderen, maar ik werd ziek in Milaan-Sanremo en dat heeft mij lang parten gespeeld."

   

  "In 2020 wil ik er wel bij zijn in de Ronde. Zeker niet als de enige kopman van de ploeg, met Cortina en Colbrelli kunnen we een stevig blok vormen. Of ik zelf kan winnen? We zien wel."

  In 2020 wil ik er wel bij zijn in de Ronde. Zeker niet als de enige kopman van de ploeg, met Cortina en Colbrelli kunnen we een stevig blok vormen.

  Teuns wil naar de Spelen: "Plaatsen zijn duur"

  De grote prioriteit van Teuns blijft wel het Ardense werk. In 2017 reed hij naar een derde plaats in de Waalse Pijl, zijn beste prestatie tot nu toe. "Ik ben ouder en heb wat meer ervaring nu. Het blijft mijn grote ambitie om mee te doen op de Muur van Hoei, net als in Luik-Bastenaken-Luik."

   

  "Hoe mijn voorjaar er dan precies helemaal zal uitzien, is moeilijk om nu al te zeggen. Van de Omloop tot Luik is een lange periode, maar ik rijd niet alle wedstrijden. We gaan een goede selectie maken."

   

  Teuns rijdt sowieso de Giro niet, wel staan de Dauphiné en de Tour, waarin hij vorig jaar een rit won, opnieuw op het programma. Daarna droomt hij van de Spelen. "Ik besef dat de plaatsen duur zijn. Ik zal dus resultaten moeten rijden en laten zien dat ik erbij moet zijn in Tokio."

  Ik besef dat de plaatsen duur zijn voor de Spelen. Ik zal dus resultaten moeten rijden en laten zien dat ik erbij moet zijn in Tokyo.

  Teuns is op dit moment op stage in Kroatië: