Veiling voor Warmste Week: Na Evenepoel waagt kunstenaar zich aan De Bruyne

  Dit uniek en gesigneerd schilderij kan van u worden.

  Het is een typerend, bijna iconisch beeld uit de match tussen Manchester City en Arsenal in 2018. Kevin De Bruyne kijkt geconcentreerd, ogen op de bal en zijn ploegmaats. Die foto zette street art-kunstenaar Massi om in een uniek en gesigneerd schilderij. U kan de eigenaar worden door mee te bieden en zo het goede doel te steunen.

  Voor de Warmste Week veilt kunstenaar Massi zijn schilderij van Kevin De Bruyne ten voordele van de vzw Boas, een zwemclub voor mensen met een beperking. Bieden op het portret kan via deze link naar Ebay.

   

  Zowel recreatieve zwemmers als topzwemmers worden door vzw Boas geholpen om op een zo zelfstandig mogelijke manier te zwemmen in verschillende zwembaden in Vlaanderen en Brussel.

   

  Kunstenaar Massi is ook de man achter de ondertussen bekende graffititekening van Remco Evenepoel in Schepdaal. Niet ver van de woonplaats van Evenepoel siert een enorm portret de gevel van supporterscafé "in de Rustberg" (zie foto). 

   

  "Het portret van Evenepoel was een samenwerking met Koen Weert en kwam er na de dubbele wereldtitel van Remco in Inssbruck bij de junioren. We hebben dat in een impulsieve bui gemaakt op de muur van het café van mijn tante", vertelt Jurgen Massagé, de echte naam van kunstenaar Massi.

   

  "Het portret van Kevin De Bruyne kwam er na een opdracht voor een vriend van Patrick De Coster (de manager van Kevin De Bruyne). Hij zei me: "als je een portret kan maken van Kevin, zorg ik dat het gesigneerd wordt". En dat is ook gebeurd."

  Drie dagen aan gewerkt

  Het gesigneerde portret van Kevin De Bruyne is gebasseerd op een foto die werd genomen in de match van Manchester City op het veld van Arsenal in augustus 2018. City won met 0-2 dankzij goals van Sterling en Bernardo Silva. 

   

  "Ik koos voor die foto omwille van de compositie en het licht. Het schilderij is gemaakt met verf uit spuitbussen. Ik heb er ongeveer drie dagen aan gewerkt", zegt Massi. "Ik ben zelf een sportliefhebber."

   

  Woensdag was het hoogste bod op Ebay 1.000 euro. "Ik hoop dat het nog wat hoger zal gaan. Ik maakte in het verleden al soortgelijke portretten van Remco Evenepoel en Niels Destadsbader en die werden duurder verkocht. Dus zou dit portret toch ook nog meer moeten kunnen opbrengen."