Ally Pally ontploft: Fallon Sherrock is eerste vrouw die duel wint op WK

  Fallon Sherrock staat in de volgende ronde.

  Fallon Sherrock heeft geschiedenis geschreven op het WK darts. De 25-jarige Engelse is de eerste vrouw die op het WK in de PDC-bond een wedstrijd kon winnen. Sherrock versloeg dinsdagavond haar landgenoot Ted Evetts met 3-2.

  Fallon Sherrock was in het verleden actief in de BDO-bond, waarin er een apart WK voor vrouwen bestaat. Daarin verloor ze in 2015 de WK-finale. In de PDC-bond is er geen apart vrouwentoernooi en was er nog nooit een vrouw die een wedstrijd kon winnen op het WK. Op het huidige WK sneuvelde met Mikuru Suzuki de enige andere vrouw in de 1e ronde.

   

  Maar niet Fallon Sherrock dus, die geschiedenis schreef tegen haar 3 jaar jongere landgenoot Ted Evetts. Die liep nog wel 2-1 uit, maar Sherrock bleef in een kolkend Alexandra Palace - bijgenaamd Ally Pally - kalm onder de omstandigheden en won uiteindelijk met 3-2.

   

  "Ik ben sprakeloos", stamelde Sherrock na de partij. "Ik ben heel gelukkig omdat ik iets betekend heb voor het vrouwendarts. Vrouwen kunnen het tegen mannen opnemen en hen ook verslaan. Laten we duimen dat dit een stap in de goeie richting is."

  Bekijk de beelden van de zinderende wedstrijd:

  De ontknoping: Sherrock wint

  Fallon Sherrock op Twitter: "Ik sta te trillen"