Remco Evenepoel over nummertje op stage vorig jaar: "Toen zijn enkele jongens geschrokken"

  Remco Evenepoel op stage vorig jaar met Deceuninck-Quick Step.

  Vanavond kunt u kijken naar Vive le Vélo - Wielerjaar 2019 met Remco Evenepoel en Wout van Aert. In die speciale editie blikken ze met Karl Vannieuwkerke en Eddy Planckaert terug op het voorbije wielerjaar.

  Traditioneel gaat Deceuninck-Quick Step in de maand december op stage in Spanje. Wie er vorig jaar al bij was, herinnert zich wellicht de eerste keer dat Remco Evenepoel de monden van zijn ploegmaats liet openvallen. In Vive le Vélo - Wielerjaar 2019 vertelt de jonge ster de anekdote.

   

  In het peloton doet het verhaal de ronde dat Evenepoel iedereen eraf reed. "Mas reed weg en ik reed ernaartoe", vertelt Evenepoel. "Achter mij reed een groep met de grootste namen van de ploeg. Ze kwamen er op het einde nog net bij, maar ik heb daarna nog een keer aangezet en dan ben ik weggereden."

   

  Evenepoel zit duidelijk te glunderen wanneer hij vertelt. "Dat was zo het eerste moment dat ik iedereen pijn kon doen en dat vond ik wel plezant. Tuurlijk geniet ik daarvan. Dat is niet om de jongens belachelijk te maken, dat is gewoon omdat ik wou tonen wat ik echt kan. Dat is toch het eerste moment dat een paar jongens geschrokken zijn."

  Bekijk het fragment uit Vive le Vélo - Wielerjaar 2019

  Kijk vanavond naar Vive le Vélo - Wielerjaar 2019 met Karl Vannieuwkerke, Eddy Planckaert, Remco Evenepoel en Wout van Aert. Afstemmen op Eén vanaf 20.45u of met livestream op de website en de app van Sporza.