Pogacar zet zijn zinnen op de Tour, Philipsen wordt naar de Vuelta gestuurd

  Pogacar reed een Vuelta om in te kaderen.

  De meeste wielerploegen vertoeven in deze periode op stage en tijdens de persdagen wordt er mondjesmaat informatie gelost over het programma in 2020. Bij UAE Emirates lijkt de planning klaar: toptalent Tadej Pogacar laat de Giro links liggen en verschijnt aan de start van de Tour de France. Jasper Philipsen rijdt de Vuelta.

  Neoprof Tadej Pogacar (21) kwam dit jaar als een komeet binnen. Pogacar strooide in onder meer de Ronde van Californië en de Ronde van de Algarve al met visitekaartjes, maar in de Ronde van Spanje liet hij pas echt zien dat hij uit het goede hout gesneden is. Pogacar won er bij zijn rondedebuut liefst 3 ritten en werd ook 3e in de eindstand.

   

  De beste jongere van die Vuelta leek in 2020 voor de Ronde van Italië te kiezen, maar op stage laat Pogacar weten dat hij voor de Ronde van Frankrijk opteert. Ook de Spelen in Tokio staan met vet aangestipt. "Hij zal de Tour zonder druk rijden", verzekert ploegbaas Joxean Matxin. 

   

  In de Tour zal Pogacar het gezelschap krijgen van Fabio Aru (die mikt op het klassement) en sprinter Fernando Gaviria. De Colombiaan, tweevoudig ritwinnaar in 2018, ontbrak dit jaar door een blessure. Alexander Kristoff wordt in de Ronde van Italië uitgespeeld, waar hij het hotel zal delen met thuisrijders Davide Formolo en Diego Ulissi.

   

  Ook Jasper Philipsen weet wat hem te wachten staat. Onze 21-jarige landgenoot werd dit jaar voor de leeuwen geworpen in de Tour, maar mag in 2020 zijn kans gaan in de Ronde van Spanje.

  UAE Emirates in de grote ronden:

  • Giro: Davide Formolo, Alexander Kristoff en Diego Ulissi
  • Tour: Tadej Pogacar, Fabio Aru en Fernando Gaviria
  • Vuelta: David De La Cruz, Davide Formolo en Jasper Philipsen