Ga naar de inhoud

Oeps, Amerikaanse kampioen gaat letterlijk door het lint en sleurt concurrent mee

 di 17 december 2019 09:00
Gage Hecht
Gage Hecht (l) kan een val vermijden, Kerry Werner (buiten beeld) niet.

De naam Gage Hecht zegt u waarschijnlijk niet veel. Toch gaan beelden van de Amerikaanse veldrijder viraal. En dat heeft alles te maken met zijn afdaling van vorig weekend tijdens de nationale kampioenschappen.

Belofte Gage Hecht (21) veroverde in Tacoma de "Stars en Stripes" bij de elite. Eenvoudig was dat niet.

 

In de eerste helft van de race kon Hecht maar net rechtblijven na een afdaling. Hij vloog wel door het afzetlint en dat deed Kerry Werner de das om. De achtervolger kwam vast te zitten in het lint en tuimelde van zijn fiets, Hecht bleef recht.

VIDEO: Beelden van het tafereel

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gage Hecht won voor Curtis White en titelverdediger Stephen Hyde. Pechvogel Kerry Werner finishte als 4e.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

VIDEO: Gage Hecht vlogt in Wachtebeke in Koksijde

De kersverse Amerikaanse kampioen is dit seizoen ook al in ons land komen crossen. In de Flandriencross in Hamme werd Gage Hecht 20e bij de beloften, in de Ambiancecross finishte hij als 13e en in de Wereldbekermanche van Koksijde reed de veldrijder naar een 22e plaats bij de beloften.

 

Op YouTube brengt de 21-jarige Amerikaan verslag uit van zijn Europees avontuur.