Italiaanse MotoGP-coureur geschorst na positieve dopingplas

  Andrea Iannone in actie met zijn Aprilia.

  De Internationale Motorsportfederatie heeft bekendgemaakt Andrea Iannone (Aprilia) voorlopig te schorsen. De 30-jarige Italiaan testte vorige maand tijdens de Grote Prijs van Sepang in Maleisië positief op anabole steroïden.

  De schorsing gaat vanaf vandaag in en verbiedt Andrea Iannone deel te nemen aan elke motorsportwedstrijd.   De rijder van Aprilia heeft de mogelijkheid beroep aan te tekenen en een tegenexpertise aan te vragen op het B-staal.

   

  Iannone staat momenteel ingeschreven bij de 22 rijders die volgend seizoen deelnemen aan de MotoGP. Het voorbije seizoen beëindigde hij het WK als 16e. Zijn beste resultaat was de 6e plaats bij de GP van Australië.

   

  In 2016 won Iannone de Grote Prijs van Oostenrijk, zijn enige overwinning tot nu toe in de MotoGP-klasse.