Eén knoop is al doorgehakt: Kruijswijk voert Jumbo-Visma aan in de Vuelta

  Kruijswijk mag in Spanje een gooi naar het podium doen.

  Het sterrenensemble van Jumbo-Visma rekent in de Ronde van Spanje op Steven Kruijswijk. De 32-jarige Nederlander werd dit jaar 3e in de Ronde van Frankrijk, maar daar zal de Nederlandse ploeg in 2020 opteren voor Primoz Roglic en/of Tom Dumoulin. Kruijswijk werd in 2018 al 4e in de Vuelta.

  Jumbo-Visma heeft met Primoz Roglic de Vuelta-laureaat van dit jaar in zijn gelederen, maar de Nederlandse topploeg heeft kopmannen in overvloed en kan dus schuiven met zijn pionnen. Een deel van de puzzel is al gelegd: Steven Kruijswijk wordt het speerpunt in de Vuelta, die vanavond werd voorgesteld

   

  Kruijswijk werd in 2018 4e in de Ronde van Spanje en boekte afgelopen zomer zijn mooiste resultaat in een grote ronde met een 3e stek in de Tour de France. De Nederlander trok daarna nog naar de Vuelta, maar hij moest Spanje snel verlaten na een valpartij.

   

  Kruijswijk keert volgend jaar dus terug. Dat de Vuelta in Nederland uit de startblokken schiet, is een extra duwtje in de rug. "Dat maakt het extra speciaal voor een Nederlandse ploeg", zegt Kruijswijk, die uitkijkt naar de ritten naar de Tourmalet en de Angliru.