Philippe Clement ontvangt voor 2e jaar op rij Trofee Raymond Goethals

  Philippe Clement krijgt felicitaties van Michel Preud'homme.

  Philippe Clement haalde het voor Michel Preud'homme en Wouter Vrancken.

  Philippe Clement is de eerste coach die voor de 2e keer met de Trofee Raymond Goethals mag zwaaien. Clement klopte in de eindstrijd Michel Preud'homme en Wouter Vrancken.

  Wijlen Raymond Goethals coachte zijn ploegen altijd met veel passie. Op basis van die eigenschap verkiest een jury (van ex-bondscoaches en andere invloedrijke figuren uit de Belgische voetbalwereld) de winnaar van de Trofee Raymond Goethals.

   

  Vorig jaar mocht Philippe Clement de trofee als Genk-trainer al in de lucht steken. Een jaar later heeft hij weer prijs. Clement loodste dit voorjaar Genk naar de titel met aantrekkelijk en aanvallend voetbal.

   

  Na het Genkse delirium keerde Clement terug naar Club Brugge, waarmee hij voorlopig de Jupiler Pro League domineert. Met Club verzekerde Clement zich vorige week ook van Europese overwintering. 

   

  "Het is een heel grote eer om deze trofee voor de 2e keer te winnen", reageerde Clement. "Dit blijft voor mij een collectieve trofee. Dit is een prijs waar veel mensen een aandeel in hebben."

   

  "Ik heb deze trofee gewonnen dankzij 2 ploegen: Club Brugge en KRC Genk. De staf, spelersgroep en het bestuur van beide clubs hebben me de kans gegeven om bij beide clubs heel goed te kunnen werken."

   

  Wat vinden we van Raymond Goethals terug in Philippe Clement? "De passie voor het voetbal. Ik leef ervoor en werk ervoor", zegt Clement. "Ik denk dat wij 2 andere persoonlijkheden waren. Ik apprecieerde Raymond Goethals voor zijn humor en die heb ik ook. Maar ik laat dat minder blijken naar de buitenwereld toe."

  Erelijst Trofee Raymond Goethals
  2019 Philippe Clement (coach Club Brugge, ex-Genk)
  2018 Philippe Clement (Genk)
  2017 Felice Mazzu (Charleroi)
  2016 Michel Preud'homme (Club Brugge)
  2015 Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)
  2014 Marc Wilmots (Rode Duivels)
  2013 Francky Dury (Zulte Waregem)
  2012 Peter Maes (Lokeren)
  2011 Eric Gerets (nationale ploeg Marokko)

  Verschaeren wint Trofee Dominique D'Onofrio

  Naast de Trofee Raymond Goethals werd ook voor het eerst de Trofee Dominique D'Onofrio uitgereikt. Een nieuwe prijs voor de beste jonge debutant in de hoogste klasse.

   

  Verschaeren is de eerste winnaar van de trofee. Hij debuteerde eind november 2018 in het eerste elftal van Anderlecht.

   

  Al snel groeide de jonge spelverdeler uit tot het lichtpunt in een erg tegenvallend seizoen voor paars-wit. Verschaeren hielp Anderlecht op de valreep aan een deelnamebewijs voor Play-off I.


  Ook bondscoach Roberto Martinez had het talent van Verschaeren opgemerkt en selecteerde hem in september een eerste keer voor de Rode Duivels. Hij maakte zijn debuut in Schotland en scoorde een maand later in de thuiswedstrijd tegen San Marino.

   

  Bij Anderlecht loopt het dit seizoen minder vlot voor Verschaeren. Net als de hele ploeg heeft de jonge middenvelder het moeilijk. Zondag tegen Standard speelde Verschaeren een van zijn beste wedstrijden, maar viel hij uiteindelijk uit met een enkelblessure. Daardoor was Verschaeren vandaag niet aanwezig om de Trofee Dominique D'Onofrio in ontvangst te nemen.

  Clement: "Dat ik de eerste ben die deze trofee 2 keer krijgt, is een nog grotere eer"

  Ceulemans: "Kan alleen maar chapeau zeggen voor het parcours dat Clement afgelegd heeft"

  Claesen: “Er gaan nog kansen komen voor Clement in het buitenland”