Na de loting: "Alles te winnen, niets te verliezen" en "Niet herinnerd worden aan 1-7"

  AA Gent sloot de poulefase af als groepswinnaar.

  De Belgische ploegen hebben een smakelijke middag achter de rug na de loting voor de 1/16e finales in de Europa League. Club Brugge bekampt Manchester United, AS Roma is de volgende danspartner van AA Gent. Hoe reageren de Belgische clubs op hun tegenstander?

  Clement: "United is uiteraard de grote favoriet"

  Club Brugge heeft na PSG en Real Madrid nu ook Manchester United aan zijn been. "Het is een fantastische uitdaging en onze supporters zullen er heel blij mee zijn", zegt coach Philippe Clement.

   

  "Het is het soort voetbal waar zij van houden. Ze spelen graag tegen Engelse ploegen en in Brugge is er ook een Engelse sfeer."

   

  "Voor mijn spelers is het ook weer een kans om zich te meten met zo'n klepper. Ik had vooraf voor Malmö gekozen, want dat leek me meer haalbaar. Maar elke loting is goed. We willen uiteraard zo ver mogelijk geraken. Deze loting is moeilijker, maar als je daar in slaagt, dan geeft dat nog meer uitstraling aan deze club. We smijten ons er volledig voor."

   

  "Dat ik in onze kansen geloof? Dat doe ik altijd. Maar United is uiteraard de grote favoriet. We hebben alles te winnen en niets te verliezen tegen hen."

   

  "Ik wil bij mijn spelers vooral weer persoonlijkheid op het veld zien tegen die grote sterren uit de Premier League. Als je voorbij hen geraakt, dan schrijf je geschiedenis en dat is altijd een mooie uitdaging voor een spelersgroep."

  Louwagie: "Wil niet meer herinnerd worden aan die 1-7"

  Ook bij AA Gent leverde de loting een glimlach op. "Roma is een naam in het Europese voetbal. We wilden een naam loten en aangezien we reekshoofd waren, waren er niet zoveel namen. Dan kwam je al snel uit bij Roma en dan moet je dus tevreden zijn", oordeelde manager Michel Louwagie.

   

  Ook Roma wordt een zware brok. "Je kunt een haalbare kaart loten en er dan uit liggen. In de groepsfase klonk Wolfsburg niet zo sexy en iedereen vroeg zich af waar Oleksandria lag. We moesten nu een naam loten en dat hebben we gedaan."

   

  "We hebben al tegen Roma gespeeld en we hopen het beter te doen dan die 1-7 in 2009. Ik wil er niet aan herinnerd worden. Ik weet wel dat we in de heenmatch aan de rust 0-1 voor stonden (einduitslag 3-1). Laat ons wat die ruststand betreft maar hetzelfde doen."