FIFA stapt naar het gerecht om betaling aan Platini terug te krijgen

  Michel Platini (rechts).

  De wereldvoetbalbond FIFA wil via de Zwitserse rechter twee miljoen Zwitserse frank (1,84 miljoen euro) recupereren die in 2011 door Sepp Blatter aan Michel Platini is overgemaakt. Die betaling lag aan de basis van de schorsing van beide mannen.

  De FIFA wil het geld herinvesteren in projecten die de ontwikkeling van het voetbal ten goede komen, "waar het geld oorspronkelijk voor was bedoeld", onderstreept de FIFA maandag.

   

  Platini, op dat moment voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA, ontving in 2011 van toenmalig FIFA-voorzitter Blatter een controversiële betaling van twee miljoen Zwitserse frank.

   

  De Fransman kreeg daarvoor een schorsing, die pas in oktober van dit jaar afliep. Door de affaire kon hij zich geen kandidaat stellen om Blatter op te volgen. De Zwitser kreeg zelf ook een schorsing. Die loopt nog steeds.

   

  Blatter en Platini zijn sindsdien allerminst beste vrienden, maar beweren in koor dat er met de betaling niets mis was. Volgens hen zou het om een laattijdig uitgekeerd ereloon gaan voor de diensten van Platini tussen 1998 en 2002 bij de FIFA.