Ga naar de inhoud

Dembélé: "Rode Duivels? Ik zal beslissing eerst aan de coach zeggen"

Mousa Dembélé.

Mousa Dembélé (32) is weer even in het land. De ex-middenvelder van Tottenham heeft zijn eerste seizoen in China ingeblikt. Heeft hij nog een toekomst bij de Rode Duivels? Dembélé laat het achterste van zijn tong niet zien, maar staat schijnbaar niet echt te popelen voor een terugkeer bij de Belgische kern.

Over China: "Het leven was goed, resultaten waren afwisselend"

Mousa Dembélé trok vandaag naar het ziekenhuis in Antwerpen om de Jan Vertonghen Foundation een duwtje in de rug te geven. De voetballer probeerde de kindjes in het ziekenhuis op te beuren met een partijtje tafelvoetbal en enkele kamerbezoekjes.

 

"Het is een kleinigheid om hier te zijn en om de kindjes energie te geven", legt Dembélé uit. "Het is leuk om iets te kunnen betekenen, maar het is niet makkelijk om deze zieke kinderen te zien. Ik ben zelf ook vader en dan kun je je daar iets meer in verplaatsen."

 

Dembélé heeft nu even vakantie, want het voetbalseizoen in China is achter de rug. Hoe is zijn eerste jaar bij Guangzhou geweest? "Het leven was er goed, maar de resultaten bij onze ploeg waren afwisselend. Ik heb wel het gevoel dat we heel veel potentie hebben om het volgend jaar beter te doen."

 

"Ik had er vooraf met Witsel en Carrasco over gesproken. Het niveau is oké, maar het was voor ons wisselvallig en volgend jaar willen we beter."

"Martinez vroeg me om beslissing na eerste seizoen te maken"

Mousa Dembélé krijgt al een tijdje geen brief van Roberto Martinez meer in de bus, maar zit zijn tijdperk bij de Rode Duivels er nu echt op?

 

"Toen ik naar China ben gegaan, heb ik met de bondscoach afgesproken om af te zeggen. Hij vroeg me om te wachten en om na mijn eerste seizoen een beslissing te nemen."

 

"Het seizoen zit er nu op en ik zal nu wel een beslissing nemen, maar die zal ik eerst aan de coach melden voor ik uitspraken doe in de media. Of ik er nog zin in heb? Dat zal ik met de trainer bespreken. Ik hoorde inderdaad dat Marouane Fellaini misschien terugkeert, maar iedereen heeft zijn situatie."

 

"Of het EK me kan verleiden? Mijn beslissing gaat over heel andere zaken. Ik vind het eerlijker om eerst met de trainer mijn plannen te bespreken en dan pas met de media. Waar het dan van afhangt? Fysiek, familiaal, alles een beetje."

Bekijk het gesprek met Mousa Dembélé: