Zanger Daan ziet crossers op "zijn grond" ploeteren: "Vind het zalig"

  Ruben Van Gucht en Daan Stuyven

  Daan laat in Overijse de drukte van de grootstad achter zich.

  De akker en bosgrond waarover de renners tijdens de Druivencross rijden, zijn eigendom van Daan. De zanger, bekend van hits als Housewife, Victory en Icon, was gisteren ook een aandachtige toeschouwer: "Ik heb met mijn dochter het hele parcours nog afgestapt."

  "Ben je aan het genieten van de koers?", vraagt man-in-het-veld Ruben Van Gucht. Daan Stuyven: "Absoluut. Ik ben supercontent met het mooie weer en ook dat Mathieu nog is komen opdagen."

   

  De zanger had zijn laarzen aangetrokken en verliet zijn zetel om de sfeer te komen opsnuiven. "Ik vind het zalig. Ik heb het parcours 's avonds nog uitgestapt met mijn dochter. Te voet vond ik het al heel vermoeiend. Ik heb alle bewondering voor hoe die veldrijders hier boven geraken."

  "Ik verwachtte dat Mathieu wraak zou nemen"

  Of hij het veldrijden ook volgt? "Zeker de weken voor deze cross begon ik het wel te volgen. Gisteren was Mathieu derde. Ik was heel benieuwd en verwachtte wel dat hij wraak zou nemen."

   

  Overijse staat op de lijst van geïnteresseerden om vanaf volgend seizoen toe te treden tot de Wereldbeker. Daan: "U vertelt mij volledig nieuwe dingen en dat zou fantastisch zijn. De omgeving is er fantastisch voor. "

  Een druppel met Daan?

  "Er komt een dag dat hij ons gaat uitnodigen om een druppel te komen drinken", sluit Michel Wuyts af. "Ik kijk ernaar uit. Paul zal wel rijden."

  Beluister het interview: