KVK-preses: "Mijn hart zegt dat ik niet over degradatie hoef te praten"

  Joseph Allijns is de voorzitter van Kortrijk.

  Kortrijk staat 14e in de Jupiler Pro League na een 2 op 24.

  KV Kortrijk probeert zichzelf de komende matchen op prettige eindejaarsdagen te trakteren. KVK speelt morgen bij Union in de beker, maar staat vooral in de competitie voor belangrijke duels tegen Eupen en Cercle. Na een 2 op 24 is het 14e. "We maakten al moeilijke periodes door, maar ik denk dat er nu meer rust is dan vroeger", predikt voorzitter Joseph Allijns.

  "Examens voor Vanderhaeghe? Dat mag je nooit doen met een trainer"

  KV Kortrijk verloor vrijdag met 1-2 van Moeskroen, maar Joseph Allijns laat geen kans liggen om te benadrukken hoezeer dat een vertekend resultaat was. "Wie die wedstrijd gezien heeft, kan die uitslag niet geloven. Het resultaat is er natuurlijk wel, maar we zitten zeker weer in een stijgende lijn. Daar ben ik van overtuigd", zegt de preses.

   

  KVK staat in de stand pas 14e, 8 punten boven rode lantaarn Cercle Brugge en 5 boven Waasland-Beveren. "Het is als voorzitter je taak om je club te beschermen. Ik weet dat we punten moeten pakken, maar paniek is niet nodig. We weten waar we staan, maar we blijven echt rustig in de club."

   

  Yves Vanderhaeghe staat dan niet ter discussie? "Als een club zegt dat de positie van de trainer niet wankelt, dan kan hij de week nadien buiten liggen. Ik zeg enkel en eerlijk: ik heb de laatste weken een fantastisch goed team gezien. Er was collectiviteit en inzet. Dat bewijst dat de trainer zijn werk goed doet. Punt."

   

  Vanderhaeghe staat dus niet voor enkele examens? "Neen, dat mag je nooit doen met een trainer. Ik zie wat ik zie en dat is een team op het veld. Als voorzitter is dat vandaag ruim voldoende."

  "Met Nieuwjaar zullen we op een andere plaats staan"

  KVK speelt woendag in de beker, maar lonkt toch vooral naar de competitiematchen tegen Eupen en Cercle Brugge. "Ik zou graag hebben dat we ons kwalificeren voor de beker en dat we dan 4 op 6 halen in de competitie. Dan denk ik dat we met een gerust hart naar het nieuwe jaar kunnen."

   

  "Wat er zal gebeuren als we geen 4 op 6 halen? Ik durf niet te denken aan een scenario waarbij de 3 wedstrijden slecht aflopen. Met KVK hebben we al moeilijke periodes doorgemaakt, maar ik denk dat er nu meer rust is dan in het verleden. Al moeten we uiteraard punten pakken."

   

  "Eerlijk: mijn hart zegt wel dat ik niet hoef te praten over degradatie. We hebben sterk gespeeld tegen Moeskroen, toch een goeie ploeg. Als voorzitter en bestuur zijn we rustig. Met Nieuwjaar zullen we op een andere plaats staan."

  Ik zou graag hebben dat we ons kwalificeren voor de beker en dat we dan 4 op 6 halen in de competitie. Dan denk ik dat we met een gerust hart naar het nieuwe jaar kunnen.

  Joseph Allijns

  "Ambitie is niet waargemaakt"

  Als KVK woensdag wordt gewipt, is er dan sprake van een mislukt seizoen? "De eerste doelstelling bij het begin van het seizoen is dat je niet naar achteren hoeft te kijken, dat je een rustig seizoen kunt spelen. Die ambitie is niet waargemaakt. We zijn teleurgesteld in de resultaten."

   

  "Als we verliezen in de beker, dan hebben we geen echt doel meer om nog hoge ogen te gooien. Maar dat is voetbal. Het ene jaar gaat beter dan het andere."