Clemens wordt 3e op WB jumping in Spanje, afwezige Devos blijft leider

  Pieter Clemens is 3e geworden in de Wereldbekermanche jumping in A Coruna. De neef van de broers Philippaerts was 78 honderdsten te traag om de Nederlander Maikel van der Vleuten van de zege te houden.

  De meeste Belgische en internationale toppers waren dit weekend in Genève actief. Dat maakte de weg vrij voor Pieter Clemens om te schitteren op de rug van Quintini. Enkel Maikel van Vleuten en Emanuele Guadiano waren in de barrages sneller.

   

  Ook Zoé Conter (Davidoff) en François Mathy Jr. (Uno) waren bij de 9 ruiters die foutloos bleven in de barrage met 13. Conter viel net naast het podium (4e) en Mathy werd 8e.

   

  Pieter Devos was er niet bij in A Coruna, maar hij blijft wel leider in de WB-stand van de West-Europese Liga. De volgende manche is in Londen, daarna volgt de kerstjumping in Mechelen, op 30 december.