Degrendele brengt brons mee uit Brisbane na derde plaats op keirin

  Nicky Degrendele (archieffoto) werd 3e op de keirin.

  Nicky Degrendele heeft zondag de wereldbekermanche in het Australische Brisbane afgesloten met een derde plaats in de keirin. Daarmee deed ze beduidend beter dan haar voorbije wedstrijden.

  Nicky Degrendele geraakte in haar vorige wereldbekerwedstrijden niet voorbij de herkansingen van de eerste ronde in de keirin, maar in Brisbane liep het beduidend beter voor de voormalige wereldkampioen in de keirin.

   

  Met een tweede plaats in haar reeks plaatste ze zich voor de tweede ronde, waarin ze opnieuw als tweede finishte, na de Nieuw-Zeelandse Natasha Hansen. Daarmee had ze haar ticket voor de finale te pakken.

   

  In de finale was de overwinning voor de Colombiaanse Martha Bayona Pineda, Degrendele kwam als 3e over de streep. Daarmee doet ze een belangrijke zaak in haar puntenjacht voor de Olympische Spelen van Tokio, waarvoor de voormalige wereldkampioene in de keirin voorlopig nog niet is gekwalificeerd.

   

  Er resten voor de 23-jarige Degrendele nog de wereldbekermanche in het Canadese Milton en het wereldkampioenschap in het Duitse Berlijn om met het oog op Tokio extra punten te sprokkelen.