Van Gerwen huilt na winst tegen Klaasen: "Ik haat hem tot op het bot"

  Afgelopen nacht stond er een hate-game op het programma van het WK darts. Titelhouder Michael van Gerwen won in de tweede ronde, met de nodige moeite, van zijn landgenoot Jelle Klaasen. Na de partij deed een emotionele Van Gerwen een boekje open over het moeilijke verleden van de twee heren: "Ik ga het nooit een plek kunnen geven, dit vergaat niet meer".

  Hate-game in Ally Pally

  Alle ogen in het dartscircus waren gisterenavond gericht op de wedstrijd tussen Michael van Gerwen en Jelle Klaasen op het WK in Londen. Titelverdediger Van Gerwen versloeg zijn landgenoot Klaasen, voormalig wereldkampioen in de BDO-bond, met de nodige moeite: 3-1.

   

  Voor de wedstrijd was de spanning al te snijden tussen de twee Nederlanders. Van
  Gerwen gunde Klaasen geen blik en ook na zijn zege volgde er geen handdruk tussen beide spelers. In zijn persbabbel na de partij deed een zwaar aangeslagen Van Gerwen een boekje open over de verkoelde relatie tussen beide spelers.

   

  Van Gerwen en Klaasen, die in 2007 allebei overstapten van de BDO-bond naar de prestigieuzere PDC-bond, waren beste vrienden en de twee rijzende sterren van het Nederlandse darts. Maar een incident tussen Klaasen en Van Gerwens schoonzus zou een bom leggen onder de vriendschap van beide heren.

   

  De meerderjarige Klaasen stuurde expliciete foto's naar het 14-jarige meisje, dat trouwens een beperking heeft. De zaak kwam in 2012 voor de rechtbank en Klaasen werd veroordeeld tot een taakstraf en een boete van 400 euro. Klaasen bood nog wel zijn excuses aan, maar de vriendschap tussen hem en Van Gerwen was voorgoed stuk.

  Beide spelers gunden elkaar geen blik tijdens de wedstrijd.

  "Als je beste vriend zoiets doet, dan ga je kapot"

  “Ik ben nooit in paniek geraakt, want ik gooide wel nog finishes van 170 en 130 uit", reageerde Van Gerwen. "Jelle speelde niet speciaal, maar ik irriteerde me zodanig aan mezelf. En die irritaties kwamen natuurlijk uit het verleden.”

   

  “Ik mag hem gewoon echt niet. Ik haat hem tot op het bot, het is niet niks wat hij mijn familie heeft aangedaan. Hij verdient mijn respect niet, daarom gaf ik hem ook geen hand. Ik weet dat ik het mezelf daar niet gemakkelijker mee maak, dat besef ik, maar dan is het des te mooier om deze wedstrijd te winnen.”

   

  “Het ligt natuurlijk al even in het verleden, maar als je beste vriend zoiets doet, dan ga je gewoon kapot”, zei Van Gerwen, die de tranen niet kon onderdrukken. “Dit vergaat nooit. Ik ga het nooit een plek kunnen geven. Ik wou me erboven zetten, maar dat is niet altijd even gemakkelijk. We zagen elkaar 5 dagen per week. We deden alles samen. Maar dat is nu over, dat moet ik je niet uitleggen.”